Canon a anunţat camerele foto mid-range G7x Mark II şi EOS 80D

18.02.2016
Canon a anunţat camerele foto mid-range G7x Mark II şi EOS 80D

După lansarea noului vârf de gamă din gama EOS, 1D X Mark II, Canon a decis să reîmprospăteze şi gama de aparate DSLR mid-range, prin lansarea lui EOS 80D, care înlocuieşte modelul 70D lansat în 2013. Alături de acesta debutează şi noul aparat point & shoot din gama superioară, G7x Mark II, un rival de temut pentru seria RX100 de la Sony. Fotografii amatori şi semi-profesionişti cu pretenţii ar trebui să fie interesaţi de aceste nouă aparate, întrucât oferă destule îmbunătăţiri faţă de variantele mai vechi.

G7x Mark II este o evoluţie a modelului precedent, păstrând senzorul de 1”. Se pare că producătorul japonez a mers pe ideea „dacă nu e stricat, nu ai ce să repari” şi a păstrat atât designul exterior cât şi multe dintre capabilităţile modelului G7x precedent. Acesta dispune de un obiectiv 24-100mm cu diafragmă f/1.8-2.8 şi de un ecran tactil rabatabil de 3” cu un milion de pixeli. Acesta din urmă se poate mişca în mai multe direcţii decât cel de pe modelul mai vechi, însă nu este un motiv destul de bun pentru upgrade.

Ce ar putea să convingă utilizatorii originalului G7x să facă upgrade este noul procesor de imagine DIGIC 7. Acesta asigură performanţă îmbunătăţită în condiţii de iluminare slabă, realizând fotografii cu un nivel de zgomot redus, dar şi garantează focalizare rapidă şi urmărire îmbunătăţită a subiecţilor. Din păcate, nici G7x Mark II nu vine cu capabilităţi de filmare 4K, rezoluţia maximă de captură video fiind 1080p la 60 de cadre pe secundă.

Atracţia principală a noului anunţ este însă EOS 80D. Acesta este noul model mid-range de top al companiei din categoria DSLR, care vine cu upgrade-uri importante faţă de 70D. Senzorul a primit un upgrade de la 20,2 la 24,2 megapixeli, iar punctele de focalizare s-au înmulţit de la 19 la 45. Focalizarea ar trebui să fie mult îmbunătăţită, graţie sistemului „dual pixel”, integrat şi în alte camere recente de la Canon, iar capabilităţile de filmare au primit de asemenea un upgrade de la 1080p 30 fps la 1080p 60 fps.

Odată cu 80D, Canon a lansat şi un nou obiectiv, care poate beneficia de un accesoriu inedit. Noul 18-135, f/3.4-5.6 EF-S include stabilizare optică şi beneficiază de motorul de focalizare silenţios Nano USM. Acesta ar trebui să asigure focalizare de patru ori mai rapidă decât modelul similar mai vechi şi este recomandat pentru filmare, datorită zgomotului redus. Acesta este momentan singurul obiectiv compatibil cu accesoriul Power Zoom Adapter, care oferă control digital asupra distanţei focale, fiind recomandat pentru filmare.

Preţurile pentru aceste noi produse sunt de 700 de dolari pentru modelul G7x Mark II, 1200 de dolari pentru EOS 80D în varianta body şi de 1800 de dolari la pachet cu noul obiectiv. Lentila 18-135mm USM va costa separat 600 de dolari, în timp ce adaptorul Power zoom a fost lansat la preţul de 150 de dolari. Preţurile pentru Europa vor fi probabil similare, însă exprimate în euro, diferenţa fiind că în Statele Unite aceste preţuri nu includ TVA. G7x Mark II va fi disponibil în luna mai, 80D în martie, iar accesoriul Power Zoom va fi lansat abia în luna iunie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult