Canon anunţă EOS R, primul său mirrorless full-frame cu montură RF

05.09.2018
Canon anunţă EOS R, primul său mirrorless full-frame cu montură RF

La scurt timp după ce Nikon a prezentat noua sa gamă de aparate foto mirrorless, seria Z, Canon vine cu o contraofertă pentru cumpărătorul interesat de astfel de camere. Noua serie de aparate foto mirrorless de la Canon se numeşte EOS R şi ţinteşte către segmentul de piaţă high-end, cu o nouă montură pentru obiective (RF) şi performanţe mult peste cele pe care le primeam până în prezent de la aparatele companiei.

Primul aparat din serie se numeşte chiar EOS R şi este un aparat foto construit în jurul unui senzor full-frame de 30,3 megapixeli cu o plajă ISO de la 100 la 40.000. Acesta beneficiază de tehnologia dual-pixel autofocus şi foloseşte cel mai puternic procesor de imagine Canon, onul DIGIC 8. Acesta vine cu un ecran rabatabil şi un ocular electronic OLED.

În termeni de design, noul EOS R păstrează liniile principale ale aparatelor EOS din gama DSLR de până acum, oferind însă dimensiuni reduse. Noile obiective pe montură RF vor beneficia însă de câteva avantaje electronice faţă de vechile lentile EF, multe dintre ele fiind echipate cu butoane de control, care pot realiza inclusiv zoom digital, pe lângă cel optic şi pot modifica setările din aparat fără a mai căuta butoanele pe corpul acestuia. Desigur, aceste capabilităţi au fost adoptate pentru că aparatul EOS R nu mai beneficiază de acelaşi număr de butoane pe care îl regăseam pe un DSLR.

Primele lentile pentru EOS R sunt modelele 24-105mm f/4 L, 50mm f/1.2 L, 28-70 f/2 L şi 35 mm f/1.8 macro. De asemenea, Canon va oferi adaptoare pentru lentile în trei variaţii, pentru cei care nu vor să renunţe la vechile obiective de pe DSLR-uri.

Canon EOS R costă 2.299 dolari în variantă body, în timp ce un kit cu obiectivul 24-105mm va costa 3.399 dolari americani. Aceste preţuri vor fi cel mai probabil similare şi în euro. Pre-comenzile încep pe 12 septembrie, iar livrările vor fi onorate abia în luna octombrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult