Canon concepe aparatul DSLR ecologic, cu baterie “Fuel Cell”

12.08.2008
Canon concepe aparatul DSLR ecologic, cu baterie “Fuel Cell”

Nu doar producătorii auto încearcă să ne arate că le pasă de mediul înconjurător, prin promovarea maşinilor ecologice (hibride sau electrice 100%), iată că şi renumita companie Canon pregăteşte un dispozitiv (concret, un aparat foto DSLR) care va funcţiona pe baza energiei electrice rezultate în urma reacţiei dintre hidrogen şi oxigen, în prezenţa unui electrolit – aşa numita baterie “Fuel Cell”.

Canon concepe aparatul DSLR ecologic

Mini-generatorul va alimenta tot ceea ce ţine de partea electrică a aparatului: bliţ, display, motoare etc. Se pare că bateria “Fuel Cell” va fi integrată în corpul camerei foto, lucru cât se poate de lăudabil. Cred că niciun fotograf profesionist, oricât de relaxat sau resemnat ar părea alături de obiectivele imense şi genţile pline cu accesorii, nu şi-ar mai dori să umble după el cu o “raniţăsuplimentară care să asigure funcţionarea camerei foto.

La ora actuală, nu cunoaştem data apariţiei camerei DSLR “ecologice” şi probabil că va mai trece multă vreme până când vom afla informaţii mai detaliate. În orice caz, e bine de ştiut.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News