Canon EOS 1000D: cel mai ieftin DSLR nipon sau doar un simplu zvon?

15.05.2008
Canon EOS 1000D: cel mai ieftin DSLR nipon sau doar un simplu zvon?

În fişierul de “Help” al ultimului update pentru convertorul de imagini RAW (Digital Photo Professional), Canon menţionează că programul DPP este compatibil cu DSLR-ul Canon EOS 1000D (Digital Rebel XS), aparat care momentan nu există.

Acum, ori este vorba de o eroare (un “i” în minus – Digital Rebel XS nu există, dar XSi este denumirea alternativă în America a aparutului Canon EOS 450D), ori Canon are de gând să lanseze un nou DSLR entry-level. Spun entry-level deoarece denumirile aparatelor DSLR Canon sunt foarte relevante şi indică clasa în care se încadrează acestea. Cele cu o cifră (1D, 5D) se încadrează pe segmentul de vârf, cele cu două cifre sunt camerele mainstream, iar denumirile care conţin trei cifre sunt date aparatelor DSLR entry-level. Aşadar, dacă zvonul se va confirma, Canon EOS 1000D va fi probabil cea mai ieftină soluţie foto profesională oferită de producătorul nipon.

Deocamdată nu avem mai multe informaţii, dar dacă se va întâmpla ceva, vom afla cu siguranţă până la deschiderea târgului Photokina, în septembrie.

Canon DSLR

Urmărește Go4IT.ro pe Google News