Canon EOS-1Ds Mark III – noul rege de la niponi

20.08.2007
Canon EOS-1Ds Mark III - noul rege de la niponi

Canon a prezentat astăzi cea mai performantă cameră foto digitală din portofoliul său, EOS-1Ds Mark III. Cei 21 MP ai senzorului “full-size” (36x24mm) şi sensibilitatea sa maximă, ISO 3200, spun multe despre capacităţile sale. Cu un preţ sugerat de Canon, de 8.000$, 1Ds Mark III devine astfel şi cea mai scumpă cameră foto DSLR a producătorului nipon, dar şi cel mai râvnit model de către fotografii profesionişti.

Odată cu acest model, dar şi cu EOS 40D lansat tot astăzi, Canon introduce pentru prima dată la modelele sale DSLR, funcţia Live View, care scuteşte fotograful de necesitatea de a se uita prin vizor pentru a vedea scena. Practic, funcţia permite vizualizarea scenei şi pe ecranul LCD al aparatelor, exact cum se întâmplă la toate aparatele compacte.

Cei 21 MP se traduc printr-o rezoluţie efectivă de 5616×3744 pixeli, adică de aproximativ 15 ori mai mare decât ceea ce afişează un monitor de nivel mediu. Praful reprezintă un mare necaz pentru aparatele foto DSLR şi asta datorită capacităţii lor de a le fi schimbate sistemele de lentile. Pentru a contracara acest impediment, Canon a inclus în 1Ds Mark III un sistem de curăţare automată de praf, folosit şi la câteva modele precedente, precum: EOS 30D, EOS 400D.

Fotografii profesionişti vor fi încântaţi de EOS-1Ds Mark III cu ale sale 19 puncte de focus, dar nu şi de cele 1.4kg, cât cântăreşte camera cu tot cu acumulatorul, dar fără obiectiv şi blitz.

Canon EOS-1Ds Mark III

Canon EOS-1Ds Mark III

Urmărește Go4IT.ro pe Google News