Canon EOS M3, un mirrorles prietenos cu fotografii începători

06.02.2015
Canon EOS M3, un mirrorles prietenos cu fotografii începători

Cel de-a treilea reprezentant al seriei EOS M de camere foto mirrorless, Canon EOS M3, vine cu tehnologii noi şi un design exterior regândit, oferind mai multe butoane fizice şi grip proeminent.

Noul M3 dispune de un senzor de imagine cu tehnologie APS-C şi rezoluţie 24MP, conectat unui obiectiv prevăzut cu sistem de focalizare hibrid – schimbare de fază şi 49 puncte de eşantionare.

Canon EOS M3

Dacă la primele două modele EOS M aproape toate reglajele erau făcute prin ecranul touch, reacţiile nu tocmai favorabile primite din partea utilizatorilor au determinat producătorul Canon să echipeze succesorul M3 cu reglaj PASM pentru selectarea modurilor de lucru, respectiv butoane dedicate pentru compensarea expunerii. Grip-ul lateral a fost regândit pentru o manevrare mai uşoară, iar portul pentru accesorii permite acum ataşarea unui vizor electronic (opţional).

Judecând după dotările oferite, noul M3 nu va fi un competitor direct pentru soluţii semi-profesionale ca Sony A7 II, Fujifilm X-T1, sau Olympus OM-D EM-1, fiind în schimb promovat ca alternativă la aparatele foto DSLR, faţă de care este mai uşor, mai compact şi comod de folosit.

Canon PowerShot G3 X

În afara noului mirrorless, Canon a dezvăluit şi câteva detalii despre PowerShot G3 X, o cameră foto compactă cu dotări premium, aflată momentan în dezvoltare. Similar rivalei Sony RX100 şi propriul model Canon G7 X, aceasta va dispune de un senzor optic cu dimensiunea 1˝, cuplat unui obiectiv cu distanţă focală 24-600mm, capabil să ofere zoom optic 25X.  Din păcate compania nu a furnizat şi alte detalii tehnice, sau interval de lansare, primul exemplar prototip urmând să fie demonstrat curând în Japonia.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult