Canon G15 – îmbunătăţiri pentru compacta de top

17.09.2012
Canon G15 - îmbunătăţiri pentru compacta de top

După Canon G12, producătorul de aparate foto ne-a făcut o surpriză numită G1 X. În locul senzorului specific aparatelor foto compacte, Canon G1 X a venit cu unul APS-C, specific DSLR-urilor. El a crescut însă preţul aparatului destul de mult, depăşind chiar şi unele modele mirrorless de pe piaţă. Acum Canon prezintă G15, urmaşul de fapt şi de drept al lui G12. Schimbările aduse la această serie pot fi considerate destul de importante, aşa cum vom vedea în continuare.

Canon G15 - obiectiv cu zoom, foarte luminos

Greutatea a rămas aproape aceeaşi, însă corpul lui Canon G15 este vizibil mai subţire decât al lui G12. Compromisul vine de la ecran. Cel rabatabil al lu G12 a fost înlocuit la G15 cu unul fix. Obiectivul a fost la rândul său modificat şi aparatul se laudă acum cu o plajă focală de 28-114 mm cu F1.8-2.8. Acesta este unul din cele mai luminoase obiective cu zoom de la un aparat foto compact. Senzorul lui G15 are aceleaşi dimensiuni ca la G12, adică 1/1.7”, dar rezoluţia a fost crescută de la 10 MP la 12,1 MP. Ecranul este mai mare şi are o rezoluţie mult mai bună.

Canon G15 - ecranul nu mai este rabatabil

Canon G15 a pierdut o rotiţă de pe latura superioară. Cele două prezente aici controlează modul de fotografiere şi compensarea de expunere. În locul celei de-a treia a fost amplasat un blitz ce se integrează în carcasă. Ocularul optic nu a fost atins, fiind specific aceste serii de aparate foto compacte. Cardul se află în acelaşi locaş cu bateria, iar pe spatele lui Canon G15 a apărut un buton dedicat pentru filmare. Compacta de top va fi disponibilă pe piaţă în luna octombrie, la un preţ estimativ de 500 €.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News