Canon lansează noi aparate foto compacte din gama premium: G5 X, G9 X şi EOS M10

13.10.2015
Canon lansează noi aparate foto compacte din gama premium: G5 X, G9 X şi EOS M10

Canon a anunţat noile modele de aparate foto G5 X, G9 X şi EOS M10, dedicate fotografilor amatori care au nevoie de aparate performante, dar care nu sunt dispuşi să investească într-un kit DSLR. Acestea integrează senzori şi procesoare de imagine de generaţie nouă şi promit rezultate comparabile cu cele de pe aparatele foto din clasa superioară.

Canon EOS M10: noul mirorless compact al companiei japoneze

EOS M10 continuă seria de aparate mirrorless a companiei japoneze, oferind hardware care se găseşte de obicei într-un DSLR într-un corp compact. Acesta dispune de un senzor CMOS APS-C de 18 megapixeli, alăturat unui procesor de imagine proprietar DIGIC 6. Sistemul de focalizare a fost îmbunătăţit faţă de generaţia precedentă, Canon optând de această dată pentru Hybrid CMOS AF II, cu 49 de puncte, care oferă în acelaşi timp focalizare continuă pentru filmări. De altfel, înregistrarea de materiale video pare să fie o prioritate pentru EOS M10.

Pentru a oferi performanţă ridicată la această categorie, compania a lansat şi un obiectiv nou de tip STM, cu stabilizare optică Dynamic IS, focalizare silenţioasă, distanţă focală 15-45mm şi diafragmă f/3.5-6.3. De această dată, seria EOS M primeşte şi un buton rotativ care oferă acces rapid la setări avansate precum timpul de expunere şi diafragma, restul setărilor fiind realizate prin intermediul ecranului tactil cu diagonală de 3”. Ecranul poate fi mişcat la 180 de grade, iar tehnologiile NFC şi WiFi asigură transferul rapid al fotografiilor şi clipurilor video pe un smartphone.

Canon 15-45: un obiectiv STM dedicat filmării pe seria de aparate EOS M

G5 X este însă o alternativă şi mai compactă, care nu face compromisuri la niciun capitol. Acesta este echipat cu un senzor CMOS retroilumat de 1” cu rezoluţie de 20,2 megapixeli şi acelaşi procesor DIGIC 6. Obiectivul lui G5 X oferă o distanţă focală de 24mm şi poate mări subiectul de 4,2 ori. Diafragma la deschidere maximă are valori între f/1.8 şi f/2.8 pentru imagini luminoase în orice condiţii. Pentru cadre cât mai bune, Canon a integrat şi un vizor electronic OLED, alături de un ecran tactil de 3”. Noul G5 X oferă setări manuale de filmare şi asigură stabilitatea imaginii prin tehnologia Advanced Dynamic IS. Captura video oferă rezoluţie Full HD la maximum 60 de cadre pe secundă.

Canon G5 X: performanţă DSLR într-un corp compact

Modelul G9 X oferă capabilităţi similare într-un corp mai compact. Obiectivul de 28mm are zoom optic 3X şi ar trebui să asigure fotografii luminoase, în ciuda faptului că diafragma se deschide între f/2 şi 4.9 pe întreaga plajă focală. Ambele aparate dispun de module Wifi şi NFC pentru transfer wireless al fotografiilor şi filmărilor.

Aparatele vor fi disponibile în magazinele de specialitate în curând, iar preţurile vor fi dezvăluite odată cu data de lansare oficială.

Canon G9 X: design retro şi interfaţă orientată către începători

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult