D400, adevăratul DSLR video de la Nikon

12.12.2008
D400, adevăratul DSLR video de la Nikon

Lucrurile s-au mişcat destul de repede pe piaţa DSLR-urilor cu suport video. Nikon D90 a venit primul şi a demonstrat că se poate, oferind un suport limitat pentru filmare la rezoluţie 720p. Canon a răspuns cu 5D Mark II, poziţionat mai sus decât D90, şi care oferă posibilitatea de-a inregistra la rezoluţie 1080p. Rezultatele obţinute cu el au fost mai mult decât impresionante şi Nikon trebuia să răspundă cu ceva pentru a nu rămâne în urmă. D400 se pare că va fi prima cameră de la producătorul nipon care va permite captură video la rezoluţie full HD.

Noi informatii/zvonuri despre Nikon D400

Senzorul CMOS în format DX are rezoluţie efectivă de 14.3 MP şi oferă o plajă ISO între valorile 100 şi 6400. Convertorul analog-numeric pe 14 biţi lucrează împreună cu un procesor de imagine EXPEED Plus, cu 30% mai rapid decât versiunea anterioară. Fotografii profesionişti vor avea la dispoziţie 51 de puncte de focus, dintre care 15 în formă de cruce. Ecranul de 3” este probabil împrumutat de la modelele anterioare şi ar trebui să fie excelent pentru modul Live View.

Canon EOS 5D Mark II ar putea avea in curand un concurent

Pentru stocare, camera oferă un slot CompactFlash cu suport UDMA. Accelerometrul este folosit printre altele şi pentru a indica un orizont virtual prin ocular. Deşi filmează la rezoluţie full HD, Nikon D400 o face la o frecvenţă de 24 fps, faţă de cele 30 cadre pe secundă de la 5D Mark II. Scheletul intern al aparatului este construit din aliaj de magneziu, iar butoanele au protecţie la umezeală. Preţul lui Nikon D400 se va învârti în jurul cifrei de 2.000 $. Toate datele sunt încă în stadiul de zvon, însă par cât se poate de plauzibile. Data de lansare este necunoscută.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News