EOS-1D X Mark II: cel mai performant DSLR de la Canon

02.02.2016
EOS-1D X Mark II: cel mai performant DSLR de la Canon

Canon a dezvăluit noua sa cameră DSLR profesională EOS-1D X Mark II, probabil cea mai avansată cameră foto realizată de companie până în prezent. Aceasta vine la pachet cu multe tehnologii noi, care nu se regăsesc pe alte modele de aparate Canon, care cu siguranţă că vor fi implementat în viitorul apropiat şi în modelele inferioare. Având în vedere istoria seriei 1D de la Canon, probabil că fotografii de evenimente sportive sau cei care preferă să fotografieze animale sălbatice în natură au pus deja 1D X Mark II pe lista de cumpărături.

EOS-1D X Mark II beneficiază de două procesoare de imagine DIGIC6+ şi de un sistem dedicat de focalizare numit Dual Pixel CMOS AF. Acestea comunică cu un senzor CMOS de 20,2 megapxieli full-frame (de 35mm), care ar trebui să poată capta fotografii la cea mai înaltă calitate posibilă pe un DSLR. Sistemul de focalizare dispune de 61 de puncte individuale, care pot fi combinate în 41 de formaţii în cruce. Canon numeşte acestă caracteristică „High Density Reticular AF II”, o evoluţie a generaţiei precedente, care poate păstra aceste capabilităţi până la o valoare de f/8 a diafragmei obiectivului. Ba mai mult, focalizarea automată funcţionează chiar şi atunci când este conectat un „range extender”.

Probabil cea mai importantă funcţie pentru fotografii profesionişti care urmăresc subiecte în mişcare este capacitatea de a capta multe cadre într-un timp foarte scurt, iar viteza de 14 cadre pe secundă ar trebui să satisfacă nevoile oricărui tip de utilizator. Conform specificaţiilor oficiale, Canon EOS-1D X Mark II poate înregistra până la 170 de imagini în format RAW în rafală şi un număr nelimitat de imagini în format JPEG (singura limită fiind capacitatea cardului).

Canon a lansat camere cu capabilităţi 4K, însă acelea erau destinate către videografi. 1D X Mark II este primul aparat foto al companiei care poate să înregistreze clipuri video 4K la 60 de cadre pe secundă şi dispune şi de posibilitatea de a capta imagini statice în timpul filmării la rezoluţia de 8,8 megapixeli. Atunci când rezoluţia este scăzută, noul DSLR Canon poate înregistra chiar şi la 120 de cadre pe secundă, însă doar în Full HD.

Noul EOS-1D X Mark II poate lucra cu valori ISO de la 100 la 51.200, valori care pot fi extinse până la 409.600 în modul maxim. Există de asemenea un nou senzor RGB+IR pentru detectarea feţelor la focalizare, care dispune de 360.000 pixeli. Carcasa este realizată din binecunoscutul aliaj de magneziu, care oferă protecţie în condiţii de umiditate şi praf.

Toate acestea vin la un preţ mare, care va fi accesibil doar celor care ştiu într-adevăr ce să facă cu un EOS-1D X Mark II. Aparatul foto, în pachetul standard, care include doar body-ul şi accesoriile obişnuite, precum o curea şi un încărcător pentru acumulator va costa 6000 de dolari, în timp ce pachetul „Premium Kit”, care include un card CFast de 64 GB şi un cititor pentru acesta va costa 7000 de dolari. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult