Fujifilm a anunţat X-A10, noul punct de intrare în gama sa de aparate foto mirrorless

02.12.2016
Fujifilm a anunţat X-A10, noul punct de intrare în gama sa de aparate foto mirrorless

Seria X de aparate foto mirrorless de la Fujifilm a primit un nou membru sub forma lui X-A10. Acesta este în acest moment cel mai ieftin aparat mirrorless al companiei, însă acest titlu nu înseamnă că a renunţat la performanţă. Se pare că majoritatea capabilităţilor prezente pe aparatele mai „performante” ale seriei X au fost păstrate, modelul X-A10 reprezentând mai degrabă o miniaturizare a variantei X-A3.

Fujifilm X-A10 este echipat cu un senzor APS-C CMOS de 16 megapixeli care poate atinge valori ISO de până la 25.600.  Acesta beneficiază de funcţia de curăţare a senzorului şi poate să înregistreze clipuri video în rezoluţie Full HD la 30 de cadre pe secundă. În niciun caz aceste capabilităţi nu vor uimi pe nimeni în era aparatelor foto cu senzori de peste 20 de megapixeli şi cu filmare 4K, însă pentru un aparat „entry-level” care poate să introducă utilizatorii în gama Fufijilm X, nu este deloc rău.

Aparatul vine echipat cu FUJIFILM X mount, care asigură compatibilitatea cu toate obiectivele pe care compania le-a lansat pentru această serie de aparate. Probabil că planul Fujifilm este să ofere un aparat mai ieftin cu capabilităţi limitate spre vânzare, pentru care utilizatorii vor începe să cumpere accesorii. În cazul în care utilizatorul doreşte să treacă la un aparat mai performant, acesta va putea vinde doar body-ul lui X-A10, păstrând obiectivele.

La preţul de 499 dolari cu obiectiv 16-55 f/3.5-5.6, Fujifilm X-A10 pare să fie un „best-buy” în materie de aparate foto mirrorless, mai ales pentru că are blitz integrat şi vine cu display care poate fi rabatat la 180 de grade, funcţii care nu se găsesc de obicei pe modelele „entry-level”.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult