Fujifilm W1 – camera care face poze 3D a fost lansată oficial

22.07.2009
Fujifilm W1 - camera care face poze 3D a fost lansată oficial

Fujifilm FinePix Real 3D W1 este o cameră ce ne-a stârnit încă de la primele zvonuri interesul. Cum poate realiza poze tridimensionale şi cum le putem vizualiza? Pe înţelesul tuturor, aparatul este înzestrat cu două obiective care acţionează în acelaşi timp, iar poza pusă pe o ramă foto 3D îţi dă senzaţia de spaţialitate. Rama poartă numele de Real 3D V1, are o diagonală de 8 inch, 800 x 600 pixeli şi se va comercializa din septembrie, odată cu aparatul.

Printre facilităţile speciale, menţionăm modul “Sensitivity Dual Shooting” care permite setări diferite pentru cele două fotografii şi modul “Interval Shooting” prin care poţi realiza o fotografie din două unghiuri diferite. Din păcate, FujiFilm nu a publicat încă niciun exemplu de fotografie 3D pentru a ne da seama mai bine cum ar arăta o astfel de captură (asta şi pentru că doar pe rama specială ne putem face o impresie clară despre aceste poze).

Fujifilm FinePix Real 3D W1

Camera nu se limitează doar la fotografii 3D ci îţi dă posibilitatea să realizezi filmuleţe tridimensionale, poate şi mai spectaculoase. Acestea merg vizionate tot pe rama proiectată de FujiFilm. Utilizatorii care doresc să realizeze capturi 2D obişnuite o pot face activând modul “Advanced 2D”.

În plus, FujiFilm oferă doritorilor şi un serviciu de printare a pozelor 3D, la un cost de aproximativ 5 $ / foto. Preţul oficial nu a fost comunicat, dar se estimează că aparatul 3D va costa în jur de 600 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News