Fujifilm X-T1 – mirrorless-ul pentru profesionişti, rezistent la vreme rea

28.01.2014
Fujifilm X-T1 - mirrorless-ul pentru profesionişti, rezistent la vreme rea

Aparatele foto lansate de Fujifilm par să fie într-o ligă a lor. Nu sunt singurele modele mirrorless cu aspect retro de pe piaţă, însă producătorul vrea să combine performanţa de top cu plăcutul. Fujifilm X-T1 va atinge o coardă sensibilă a oricărui fotograf cu experienţă, aducând foarte mult cu SLR-urile cu filme de acum 20-30 de ani. Avem în faţă însă un aparat relativ compact, cu un senzor APS-C X-Trans CMOS II cu rezoluţie de 16 MP. Latura superioară este destul de aglomerată de multitudinea de rotiţe şi funcţii de control. Fotograful va avea acces direct la timpul de expunere, compensarea de expunere, valorile ISO, opţiunile de metering şi alte câteva moduri de fotografiere. Tot pe latura superioară găsim un buton personlizabil şi butonul pentru filmare.

Fujifilm X-T1 - un aparat foto mirrorless cu aspect retro

Partea din spate a lui Fujifilm X-T1 este dominată de ecran şi ocular. Ecranul are o diagonală de 3” şi o rezoluţie mare, fiind protejat de sticlă rezistentă. Punctul forte al aparatului foto este însă ocularul. Acesta are 2,36 milioane de puncte şi este de tip OLED. El se laudă cu un factor de mărire de 0,77x şi un timp de răspuns de 5 ms. Cu alte cuvinte, el ar trebui să ofere fotografilor o senzaţie cât mai similară cu cea a folosirii unei pentaprisme. Pe lângă acestea, carcasa retro a lui Fujifilm X-T1 este rezistentă la vreme rea. Veţi putea face poze în ploaie, iar aparatul ar trebui să funcţioneze la temperaturi de până la -25 de grade Celsius.

Fujifilm X-T1 - control manual la superlativ

Pentru acest mirrorless, Fujifilm a pregătit trei obiective rezistente la apă: XF 18-135 mm F3.5-5.6 R OIS WR, XF 16-55 mm F2.8 OIS WR şi XF 50-140 mm F2.8 R OIS WR. De asemenea, producătorul va oferi un grip compatibil. Printre performanţele lui Fujifilm X-T1 se numără fotograifierea în rafală cu 8 fps, pornire în 0,5 s, valori ISO 100-25.600 şi focalizare cu diferenţă de fază. Pentru cei ce vor să folosească un smartphone împreună cu aparatul, acesta este dotat cu un modul WiFi pentru transferul imaginilor şi comandă de la distanţă. Nu ne mirăm astfel de preţul puţin cam mare al lui Fujifilm X-T1. Body-ul va costa 1.300 $ peste ocean, iar kitul cu un obiectiv standard 18-55 mm F2.8-4.0 va avea un preţ de 1.700 $. Aparatul foto mirrorless va ajunge pe piaţă în luna februarie.

Fujifilm X-T1 vine cu un ocular foarte performant

Urmărește Go4IT.ro pe Google News