Fujifilm XF1 – compactă cu aspect retro şi dotări de top

17.09.2012
Fujifilm XF1 -  compactă cu aspect retro şi dotări de top

Fujifilm XF1 intră în categoria high-end a compactelor de tip point-and-shoot şi este adresată celor aflaţi în căutarea unei alternative de buzunar pentru DSLR-ul de acasă.

Fujifilm XF1

Deşi adoptă un design retro similar modelelor Fujifilm X100 şi X10, noul XF1 are un preţ ceva mai accesibil, de 500 dolari. Pentru investiţia făcută suntem recompensaţi cu un senzor de 12 MP cu dimensiunea 2/3” şi obiectiv cu apertură F1.8 – F4.9, ce permite zoom optic manual până la valoarea 4X.

Fujifilm XF1 -  vedere spate

Fujifilm XF1 poate filma la rezoluţie 1080p şi include o funcţie de detecţie a scenei ce adaptează în mod automat parametrii pentru imaginile . Pozele sunt obţinute la sensibilitate ISO 12800 şi viteze comparabile unei camere DSLR. XF1 este proiectată pentru a funcţiona ca un DSLR, însă reglajele concentrate pe ecranul touch amintesc mai degrabă de gama camerelor mirrorless.

Fujifilm XF1 -  obiectivul retractabil

La capitolul estetică, Fujifilm XF1 se prezintă cu finisaje din piele sintetică şi linii simple, date de carcasa integral metalică. Noua cameră foto va lua drumul magazinelor începând cu luna octombrie, unde va putea fi găsită în versiuni de culoare roşie, maro şi negru.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult