GoPro Hero 11 Black va integra un nou senzor cu rezoluție mai mare

06.09.2022
GoPro Hero 11 Black va integra un nou senzor cu rezoluție mai mare

Am văzut deja imaginile cu noul GoPro Hero 11 Black, iar design-ul noii camere de acțiune pare să fie în mare parte identic cu cel al modelului de anul trecut și chiar a celui de acum doi ani. Se pare însă că sub carcasa familiară, GoPro pare să fi adus câteva îmbunătățiri la nivel de performanță. WinFuture, aceeași sursă care ne-a adus și imaginile „neoficiale” spune acum că GoPro Hero 11 va primi un nou senzor, cu rezoluție mai mare.

În ciuda design-ului familiar, GoPro Hero 11 Black ar putea reprezenta un upgrade important de performanță

Se pare că GoPro Hero 11 Black va beneficia de mai multe upgrade-uri de performanță datorită noului senzor. În timp ce filmarea va fi în continuare limitată la 5,3K la 60 FPS sau 4K la 120 FPS, la fel ca Hero 10, noul senzor, cu rezoluție de 27 megapixeli, va permite realizarea de fotografii mai detaliate. Pentru fotografiere, va putea folosi întreaga suprafață, cu 27 megapixeli, în timp ce în timpul filmărilor pot fi realizate capturi la 24,7 megapixeli. Anterior, Hero 10 realiza imagini la 23 megapixeli.

Apoi, noul GoPro Hero 11 Black va permite un câmp vizual extins, care va face din această cameră cea mai „wide” dintre camerele GoPro de până acum. Cu puțin noroc, un senzor mai mare ar putea îmbunătăți și performanța camerei în lumină slabă. Utilizatorii de GoPro știu că materialele realizate seara sau în interior nu se ridică în prezent la nivelul așteptărilor.

CEO-ul GoPro, Nick Woodman spunea anterior că se pregătește să diversifice portofoliul de camere de acțiune. Anterior, compania a redus numărul de modele lansate în fiecare an, iar acum dorește să ofere două opțiuni din fiecare gamă: Hero și Max. Astfel, ne putem aștepta și la o nouă variantă mai ieftină de GoPro, alături de o nouă cameră 360 cândva în viitorul apropiat. Este posibil însă ca GoPro doar să țină în ofertă modelele anterioare și să adauge noi modele care să le înlocuiască din zona „flagship”, așa cum face și Apple în fiecare an cu smartphone-urile.

sursa: WinFuture

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult