În curând în România, aparatul Sony Alpha A57

11.04.2012
În curând în România, aparatul Sony Alpha A57

Aşa cum a promis, Sony a introdus pe piaţă luna aceasta aparatul SLT Alpha A57. Acesta are aspectul unui DSLR, însă nu este un DSLR în adevăratul sens a cuvântului. Oglinda din faţa senzorului este fixă şi translucentă şi lasă să treacă 70% din lumină. Restul este reflectat către sistemul de focalizare, cu 15 puncte şi trei senzori în cruce. Pentaoglinda a fost şi ea înlocuită cu un ocular electronic cu rezoluţie mare. Sony numeşte aceste aparate Single-Lens Translucent (SLT) pentru a le diferenţia de DSLR-urile obişnuite. Sony A57 ultimul membru al familiei SLT şi oferă multe facilităţi atractive la un preţ foarte bun.

Sony Alpha A57 în România

Prezentarea oficială a aparatului în România a fost făcută în magazinul de specialitate F64. Acesta va comercializa în curând Sony Alpha A57, primii cumpărători având parte de un o promoţie din partea F64. Preţul lui Sony A57 va fi de 3.399 lei, în pachet fiind inclus obiectivul 18-55 mm cu F3.5-5.6. Pentru această sumă primiţi un aparat ce fotografiază în rafală cu 12 cadre pe secundă la rezoluţia de 8,4 MP. La rezoluţie maximă, viteza de fotografiere în rafală este de 10 fps. Menţionăm că sistemul SLT permite focalizarea continuă în timpul fotografierii în rafală, cât şi în timpul filmării full HD cu 25 fps sau 50 fps.

Una din funcţiile lui Sony A57

Am avut posibilitatea să butonez puţin Sony A57 şi pot spune că lasă impresia unui aparat mult mai scump. Grip-ul care a fost criticat la Alpha A55, este acum generos şi ergonomic. Pentru a reduce zgomotul preluat de la sistemul de focalizare în timpul filmării, microfoanele au fost amplasate chiar lângă patina blitzului. Sunetul mecanismului ce premite realizarea a 12 fotografii pe secundă este puţin ciudat deoarece vine dintr-un aparat foarte compact şi relativ accesibil.

Sony A57 poate fi precomandat începând de astăzi

Sperăm să vă putem prezenta în curând un review cu Sony Alpha A57. El este disponibil cu precomandă în magazinul F64.ro, primii 10 clienţi fiind recompensaţi cu o geantă şi un card SD de 8 GB.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News