Kodak Z980 – 24x zoom optic pentru paparazzi de ocazie

05.01.2009
Kodak Z980 – 24x zoom optic pentru paparazzi de ocazie

Pe segmentul aparatelor foto compacte, lupta cea mare se dă între megapixeli şi zoom – cele care oferă mai mult sunt mai atractive. Deşi este clar că înghesuirea a din ce în ce mai mulţi pixeli pe senzori mici nu aduc un plus de calitate, iar obiectivele cu zoom uriaş nu au o optică grozavă, Kodak mizează pe amatorii de specificaţii impresionante şi aruncă în luptă modelul Z980 – un aparat cu 24x zoom optic şi 12 MP rezoluţie.

Kodak Z980 are o carcasă specifică aparatelor profesionale, cu grip detaşabil şi suport pentru bliţ extern. Cu toate acestea, nici nu poate fi vorba să se ridice la nivelul unui DSLR. Un utilizator fără pretenţii “pro” îl va găsi totuşi deosebit de util în călătorii, acolo unde Z980 poate înlocui cu succes chiar şi o cameră video – capacitatea de a filma în format High Definition nu este de neglijat. Vizualizarea fotografiilor şi înregistrărilor se face pe un display LCD cu diagonală de 3 inch.

Rămâne să vedem cât de bine se vor resimţi în practică toate aceste dotări. Preţul se încadrează în limite normale pentru camerele cu ultra-zoom: 400 $ în Statele Unite ceea ce la noi se traduce în 400 de Euro. Kodak Z980 este aşteptat în primăvara acestui an.

Kodak Z980

Urmărește Go4IT.ro pe Google News