Leica lansează o cameră foto cu film de 20.000 de dolari

25.06.2022
Leica lansează o cameră foto cu film de 20.000 de dolari

Producătorul legendar de camere foto german, Leica, a anunțat o nouă cameră foto în ediție limitată. Aceasta va fi livrată într-o ediție foarte limitată, la un preț pe care unii îl consideră bun pentru o mașină cu multe dotări. Noua cameră nici măcar nu este una digitală, ci una complet analogică, cu film, însă vor exista doar 250 de unități, motiv pentru care, prețul acestui model limitat va fi de 20.000 de dolari americani.

Noua cameră Leica M-A Titan va fi produsă în 250 de exemplare

Suntem obișnuiți cu prețurile mari pentru camerele Leica, acestea fiind în general construite manual din materiale premium. Camerele digitale ale companiei sunt calibrate într-un anumit mod, preferat de mulți dintre fotografii profesioniști, însă chiar și acele modele nu depășesc în general 10.000 de dolari. Se pare însă că Leica se bazează în special pe colecționari pentru modelul M-A Titan, construit din titan.

Aparatul este livrat cu un obiectiv APO-Summicron-M 50mm f/2 ASPH, una dintre lentilele potrivite în special pentru fotografie de stradă sau portrete. Atât obiectivul, cât și aparatul sunt un set, fiind decorate în metal de aceeași culoare.

Având însă în vedere că recent, unul dintre prototipurile camerelor Leica vechi de peste 100 de ani a fost vândut cu 13 milioane de euro, probabil cei care vor cumpăra această cameră în ediție limitată vor spera ca valoarea acestor camere să crească în timp. Până la urmă vorbim despre o cameră Leica analog, construită în 2022 și asamblată manual în Germania, ceva ce nu prea mai există pe piață în prezent.

Cel mai probabil, Leica nu se așteaptă ca cei care cumpără aceste aparate să le și folosească pentru a realiza fotografii zi de zi, ci mai degrabă să e păstreze drept obiecte de colecție.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult