Nikon anunţă D5500 şi două noi obiective la CES 2015

06.01.2015
Nikon anunţă D5500 şi două noi obiective la CES 2015

Aparatele foto DSLR nu mai sunt în lumina reflectoarelor cum erau în urmă cu doar câţiva ani, însă asta nu va opri companii cu renume precum Nikon să lanseze la noi modele. De data aceasta, compania a actualizat la CES 2015 seria D5000, destinată celor pasionaţi de fotografie şi videografie, construind D5500 pe baza modelelor precedente, oferind mai degrabă un upgrade discret decât o reinventare completă.

Seria 5000 de la Nikon a oferit întotdeauna o caracteristică importantă pentru cei pasionaţi de înregistrări video: un ecran cu unghi variabil. Acesta nu a dispărut din D5500 şi foloseşte în continuare o balama orizontală, însă display-ul a primit probabil cel mai mare upgrade de până acum. Deşi rezoluţia şi dimensiunile sale nu au fost schimbate, acesta dispune acum de un panou tactil, care poate fi folosit pentru a naviga prin interfaţa camerei.

Senzorul DX (APS-C) de 24,2 megapixeli nu pare să fie foarte diferit faţă de cel de pe D5300, compania renunţând încă de la generaţia trecută la filtrul optic low-pass, pentru a asigura detalii mai bogate şi tonuri de culoare naturale. Acesta este asistat de acelaşi procesor de imagine EXPEED 4 pentru a realiza capturi rapide şi arătoase. Deşi vorbim despre un aparat destinat în mare parte începătorilor, compania japoneză oferă funcţii destul de avansate, precum setări de ISO de până la 25600 şi filmare în rezoluţie Full HD la 60 de cadre pe secundă.

Alături de D5500, Nikon a anunţat şi două noi obiective. Primul este un teleobiectiv pentru aparate foto DX. Este vorba despre NIKKOR AF-S DX 55-200mm f/4-5.6G ED VR II, un upgrade pentru un model deja existent, care a primit suport pentru noua generaţie a tehnologiei de stabilizare a companiei numit Vibration Reduction II.  Caracterisiticile importante ale noului 55-200 sunt greutatea scăzută, de numai 300 de grame şi faptul că măsoară doar 83 mm atunci când este retras complet.

De asemenea, compania a prezentat şi un obiectiv orientat mai degrabă către entuziaşti şi profesionişti, NIKKOR AF-S 300mm f/4E PF ED VR, un teleobiectiv cu focală fixă şi primul care dispune de un element PF (Phase Fresnel) realizat de Nikon.

Nikon D5500 va fi disponibil începând cu luna viitoare la un preţ de 900 de dolari în Statele Unite. Preţul pentru Europa nu a fost încă confirmat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult