Nikon P90 cu zoom optic 24x – încă o lunetă pentru paparazzi amatori

03.02.2009
Nikon P90 cu zoom optic 24x – încă o lunetă pentru paparazzi amatori

Dacă producătorii de camere foto se pare că au luat o mică pauză în cursa megapixelilor, cea paralelă, a ultra-zoom-ului, este încă în desfăşurare. Olympus, lider cu al lor 26x de pe SP-590UZ, este ameninţat acum de Nikon cu noul P90. Urmaşul lui P80, el face o trecere importantă de lentilele cu zoom optic 18x la cele cu 24x. În practică ştim că odată cu o asemenea plajă focală vin şi probleme de deformare şi claritate la colţuri. Pentru a asigura imagini clare cu un asemenea factor de mărire, Nikon a implementat patru metode de stabilizare a imaginii. Sau cel puţin aşa susţin ei.

Nikon P90 are lentile cu zoom optic 24x

În primul rând, senzorul de 12.1 MP se mişcă pentru a contracara mişcarea camerei. Deşi este o metodă mai puţin eficientă decât stabilizarea prin intermediul lentilelor, ea va ajuta utilizatorului. O alta care ar putea fi folositoare este opţiunea BSS (Best Shot Selector). Aparatul va realiza până la 10 cadre atunci când este apăsat declanşatorului şi îl va salva pe cel mai clar. Celelalte două metode folosite indicate de Nikon implică mărirea valorii ISO şi scăderea timpului de expunere. Ele evindent că se traduc prin fotografii cu o calitate mai scăzută a imaginii.

Ecran de 3

Pentru a facilita fotografierea din poziţii dificile, ecranul de 3” se poate înclina vertical cu 90 de grade în sus şi cu 45 de grade în jos. Nikon P90 cântăreşte 400 g fără baterie şi se laudă cu modurile manuale de fotografiere specifice DSLR-urilor. Aceasta nu însemnă că nu dispune de sistemul de recunoaştere a feţelor, declanşarea la detectarea zâmbetului şi sistemul anti-clipit. Aparatul va fi disponibil în luna martie la un preţ aproximativ de 400 $.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News