Nikon S600 – o compactă bine dotată

09.04.2008
Nikon S600 – o compactă bine dotată
Nikon S600 – Construcţie

Construcţie

Aşa cum am afirmat deja, camera are o construcţie robustă, cu finisaje de calitate. Dimensiunile ar trebui să fie cele mai mici din lume, dar comparativ cu alte camere dotate cu obiectiv wide de 28 mm şi stabilizare optică. Nikon nu s-a lansat cu S600 în competiţia absurdă pentru cea mai subţire cameră din lume şi personal îi apreciem pentru aceasta. Probabil că mulţi au uitat de vremurile în care grosimea unui aparat foto depăşea cu mult diametrul rolei de film.

Nikon S600 – carcasa metalică

Conform producătorului, dimensiunile aparatului sunt de 88,5x53x22,5 mm. Ca să fim puţin cârcotaşi, vom spune că în dreptul obiectivului, grosimea ajunge la 25 mm. Aceasta poate fi trecută însă uşor cu vederea dacă ţinem cont că avem de-a face cu un sistem de stabilizare optică a imaginii. Greutatea aparatului fără baterie este de 130 g, dar şi cu ea inclusă nu cred ca va rupe buzunarul nimănui.

Partea frontală este destul de spartană, alături de obiectiv mai putând fi identificate blitzul şi senzorul de lumină. Portul micro USB este acoperit de un capac de cauciuc pe una din laturi, cealaltă fiind pustie. Pe latura superioară au fost amplasate destul de convenabil butonul de pornire şi declanşatorul. Nu înţelegem de ce microfonul a trebuit să fie vecin cu ele, locul lui fiind pe faţa aparatului. O posibilă explicaţie ar putea fi modul de înregistrare audio pe care îl oferă camera. Difuzorul a fost amplasat acolo unde stă de obicei arătătorul mâinii stângi. Dacă vi se pare că nu auziţi sunetul filmelor înregistrate, probabil că staţi cu degetul pe difuzor.

Nikon S600 – latura superioară

Ecranul este unul din componentele importante ale unui aparat foto compact, mai ales dacă acestuia îi lipseşe ocularul clasic. În cazul lui Nikon S600, producătorul a acordat destul de multă atenţie acestei componente şi rezultatul a fost unul pe măsură. Cu o diagonală de 2.7”, acesta se încadrează foarte bine pe spatele aparatului. Ceea ce este şi mai important este faptul că rezoluţia este foarte bună. Mai mult, filtrul antireflex este eficient în lumină naturală puternică, ecranul fiind foarte vizibil.

Nikon S600 – ecranul LCD de 2.7

Sistemul de control al funcţiilor este axat în jurul unui pad direcţional rotativ. Butonul OK din mijloc este puţin cam mic şi poate fi apăsat uneori în acelaşi timp cu unul din butoanele direcţionale. Celelalte 4 butoane sunt marcate intuitiv cu numele funcţiilor pe care le activează. Controlul zoom-ului se face prin două butoane unite care sunt destul de înguste, dar uşor de apăsat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News