Nikon scumpeşte obiectivele pentru aparate DSLR

15.01.2009
Nikon scumpeşte obiectivele pentru aparate DSLR

Din cauza scăderii vânzărilor la nivel global, Nikon, unul dintre cei mai importanţi producători de aparate foto, obiective şi accesorii destinate fotografilor profesionişti, va scumpi „sticla” (lentilele) cu aproximativ 10%. Majorarea se aplică la nivel global, însă nu simultan pe toate pieţele. Fotografii canadieni au fost primii care şi-au cumpărat obiective Nikkor la preţuri mai mari, iar de la 1 februarie şi vecinii lor vor baga mâna mai adânc în buzunar pentru a-şi procura “obiectul muncii”.

Pe bătrânul continent, se zvoneşte că majorările au fost deja puse în practică în Marea Britanie. Cert este că până la urmă şi Nikon România va ridica ştacheta la obiective, din cauza devalorizării masive a leului faţă de EURO în ultimele săptămâni.

Amatorii care deţin DSLR-uri nu vor resimţi prea tare această creştere. Drept exemplu, un obiectiv tele de 70 – 300 mm F4.0-F5.6 va costa 208 $ în loc de 189 $. În schimb, în cazul unui “tun” de 300 mm cu focală fixă, profesionistul va scoate din portofel cu aproximativ 600 $ mai mult.

Nikon lenses

Urmărește Go4IT.ro pe Google News