Nikon, un nume de referință al pasionaților de aparate foto DSLR, anunță că va mai livra doar camere mirrorless

17.07.2022
Nikon, un nume de referință al pasionaților de aparate foto DSLR, anunță că va mai livra doar camere mirrorless

În mod inevitabil, moda aparatelor foto SLR (DSLR dacă sunt pur-digitale) ajunge la final, modelul Nikon D6 urmând să intre în istorie drept ultimul SLR al producătorului japonez.

Comparat soluțiilor mirrorless de mai nouă generație, aparatele foto DSLR rețin unele avantaje, care însă vin cu compromisul unor aparate foto mai voluminoase și mai costisitoare decât este absolut necesar.

Aparatele foto SLR (reflex cu un singur obiectiv) folosesc o serie de părți mecanice și oglinzi pentru a afișa o imagine prin obiectiv sau în sus prin ocular. Camerele fără oglindă au luat cu asalt industria în ultimul deceniu. În plus, camerele pentru smartphone-uri devin din ce în ce mai capabile, iar consumatorii ocazionali nu mai văd nevoia de a cumpăra o cameră separată. De altfel, majoritatea consumatorilor nici măcar nu mai sesizează diferența într-o pozele obținute cu un DSLR și cele furnizate de camera foto a unui smartphone performant. Cum și costul celor două categorii de produse poate fi similar, de ce nu ai opta pentru soluția care-și oferă și un smartphone high-end de ținut în buzunar, în locul unui aparat foto incomod de transportat și manevrat.

Conform Asociației Japoniei pentru Produse pentru Camere și Imagini, vânzările de aparate Mirrorles le-au depășit în mod semnificativ pe cele ale modelelor SLR (2.93 milioane unități VS 2.37 milioane):

Aparatele foto Nikon au pierdut în fața smartphone-urilor, care dispun din ce în ce mai mult de camere puternice”, scrie Nikkei . „Nikon își propune să le învingă oferind produse cu mai multe caracteristici unice.” De asemenea, se așteaptă ca nici rivalul Canon să nu mai producă camere SLR în următorii ani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult