Nikon urmează să achiziționeze brandul de camere RED

07.03.2024
Nikon urmează să achiziționeze brandul de camere RED

Nikon anunță că va cumpără producătorul american de camere RED. Astfel, compania americană va deveni o ramură a Nikon în urma achiziției.

Nikon achiziționează RED Digital Cinema, compania fondată de Jim Jannard, același om care a fondat și Oakley. Compania este cunoscută pentru camerele sale digitale, inclusiv RED One 4K și V-Raptor X. Termenii exacți ai acordului nu au fost dezvăluiți, dar Nikon a subliniat că RED va deveni o subsidiară a sa.

Potrivit The Verge, Nikon speră să folosească această achiziție pentru a se extinde pe piața camerelor foto digitale profesionale, bazându-se pe „cunoștințele RED în domeniul camerelor cinematografice, inclusiv tehnologia unică de compresie a imaginii și știința culorilor”. RED spune că produsele sale au fost folosite pentru a filma numeroase filme și emisiuni TV importante, inclusiv mai multe producții Marvel precum Guardians of the Galaxy Vol. 3 și Captain Marvel.

Nikon achiziționează RED Digital Cinema

Veștile au fost anunțate și de președintele companiei Red Digital Cinema, Jarred Land, care a postat o fotografie pe contul său oficial de Instagram. Compania RED a fost fondată în 2005 și are în prezent aproximativ 220 de angajați, conform comunicatului de presă publicat de Nikon, și are sediul în Foothill Ranch, California.

Achiziția are loc la mai puțin de un an după ce procesul RED împotriva Nikon pentru încălcarea brevetelor sale de compresie video a fost respins. RED a dat în judecată Nikon în 2022 pentru că a copiat tehnologia de compresie a datelor într-o actualizare de firmware pentru camera Nikon Z9. Nikon a răspuns contestând legitimitatea brevetelor RED, iar cazul a fost respins în aprilie anul trecut.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult