Oamenii vor face în 2017 cu 100 de miliarde mai multe poze decât în 2016

05.09.2017
Oamenii vor face în 2017 cu 100 de miliarde mai multe poze decât în 2016

Datorită smartphone-urilor, miliarde de oameni din întreaga lume au la îndemână o modalitate simplă prin intermediul căreia pot imortaliza momentele importante pentru ei. Astfel, în 2017 oamenii vor face cu 100 de miliarde mai multe poze decât în anul 2016, potrivit unui infografic realizat de Statista pe baza datelor furnizate de InfoTrends.

 

Majoritatea acestor poze (85%) vor fi făcute cu smartphone-urile. În timp ce vânzările de smartphone-uri cresc în continuare de la an la an, livrările de camere foto digitale au scăzut de la 121,5 milioane de unităţi în 2010, la 13 milioane de unităţi în prima jumătate a anului trecut, conform datelor Camera and Imaging Products Association.

 

Camerele de pe multe smartphone-uri au devenit atât de avansate încât consumatorii nu mai simt nevoia să îşi cumpere un aparat dedicat pentru a face poze.

La creşterea masivă a numărului de imagini digitale realizate contribuie şi popularitatea foarte mare a reţelelor de socializare online. Astfel, se estimează că în acest an oamenii din întreaga lume vor face 1.200 de miliarde de poze.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult