Obiectiv de spionaj pentru camere foto DSLR

08.12.2008
Obiectiv de spionaj pentru camere foto DSLR

Fiecare individ are o doză de „voaiorism” (voaior, voyeur) în el, o curiozitate pe care şi-o poate satisface într-o măsură mai mare dacă reuşeşte cumva să întipărească pentru totdeauna acele momente “fierbinţi”, nu doar să arunce o privire timidă care mai rău îl va pune pe jar. Pentru astfel de caractere au apărut tot felul de camere “spion”, deghizate în pachete de gumă sau stick-uri de memorie, singura lor problemă fiind calitatea sub-mediocră a imaginii. A venit însă timpul ca tehnologia să avanseze şi în acest „domeniu”. Cum imaginaţia omului nu are limite, cineva s-a gândit să conceapă un accesoriu pentru aparate DSLR, un pseudo-obiectiv cu adaptor înzestrat în capăt cu o oglindă care să reflecte pe senzor lumina venită din părţile laterale.

Obiectiv spion pentru camere DSLR

 Cu ajutorul adaptoarelor de diferite diametre, se poate monta pe orice obiectiv. Practic, tu dacă zăreşti o persoană la 90 de grade în orice direcţie (dreapta, stânga sau chiar jos sau deasupra) şi vrei să o pozezi fără ca ea să bage de seamă, orientezi cavitatea “obiectivului” către ea şi declanşezi ţinând aparatul şi privirea înainte. Ai grijă totuşi că poţi fi observat. Cavitatea are o dimensiune destul de mare şi prin ea, pe timp de zi în special, se va vedea ochiul tău iscoditor.

Obiectiv spion pentru camere DSLR

Obiectivul-spion costă doar 50 de dolari, deoarece până la urmă nu e o mare grozăvie, dar iată cum un produs fără mari tehnologii te ajută să surprinzi momente nepreţuite. În final, o veste foarte bună pentru cei interesaţi: site-ul photojojo.com trimite şi în România.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News