Olympus E-420: el este cel mai mic DSLR din lume

Olympus E-420: el este cel mai mic DSLR din lume

Anunţat astăzi, noul Olympus E-420, destinat segmentului entry-level, se prezintă drept cel mai mic DSLR din lume: măsoară 129.5 x 91 x 53 mm şi cântăreşte doar 380 g. Deşi nu dimensiunea are prioritate în alegerea unui aparat DSLR, Olympus ne demonstrează că este posibilă realizarea unei camere foto relativ compacte cu funcţii excelente pentru persoanele care fac primii paşi în domeniul foto profesional. Olympus E-420 are un senzor de tip “Four Thirds” care permite interschimbarea obiectivelor de la diferiţi producători (Fuji, Kodak, Leica, Olympus, Panasonic, Sanyo şi Sigma). Rezoluţia efectivă a senzorului este de 10 MP.

Olympus E-420

Ecranul LCD cu tehnologie Hypercrystal II te ajută în condiţiile de iluminare proastă datorită contrastului excelent şi beneficiază de funcţie Live-View, alături de autofocus “on-screen”. O funcţie foarte utilă începătorilor este “Perfect Shot Preview”. Ea îţi dă posibilitatea să te joci cu efectele de imagine şi să vizualizezi poza chiar înainte de a o captura. Nu în ultimul rând, Shadow Adjustment Technology calculează zonele subexpuse/supraexpuse şi le ajustează automat contrastul şi luminozitatea pentru a rezulta o fotografie optimă. Sistemul de recunoaştere a feţei subiectului (Face Detection) este şi el inclus în DLSR-ul ultra-compact.

Olympus E-420

Praful care se depune pe senzor este o problemă ce şi-a găsit rezolvarea, iar tu nu trebuie să faci absolut nimic în această privinţă – lasă filtrul supersonic (Supersonic Wave Filter) să se ocupe de acest aspect neplăcut.

Ca de obicei, am lăsat la sfârşit informaţiile despre preţ şi disponibilitate. Olympus E-420 va costa 500 $ (fără obiectiv) şi se va găsi prin magazinele din Europa începând cu luna mai a anului 2008.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News