Olympus renunță la divizia de camere foto. O vinde către un fond de investiții

24.06.2020
Olympus renunță la divizia de camere foto. O vinde către un fond de investiții

Olympus, una dintre companiile proeminente de pe piața de camere foto, a anunțat că se retrage complet din acest domeniu. Compania va vinde activele din domeniul capturii de imagine digitală către un fond de investiții: Japan Indistrial Partners. Aceasta este aceeași companie care a cumpărat și business-ul de PC-uri VAIO de la Sony în urmă cu mai mulți ani. Urmează ca Olympus să separe această divizie din compania sa și să transfere toate acțiunile către JIP.

Noul proprietar va continua să lanseze camere foto sub brandul Olympus

Chiar dacă mulți cunosc compania Olympus din domeniul foto, aceasta activează însă în multe alte domenii. De fapt, afacerile sale în domeniul foto sunt foarte mici în ultima vreme. Accentul companiei a căzut în ultimii câțiva ani pe producția de echipament medical. Se pare că producția de endoscoape pentru spitale este o afacere mult mai profitabilă, iar reprezentanții companiei sugerau că iau în considerare vânzarea diviziei de camere încă de anul trecut.

Motivul din spatele vânzării este însă și legat de piața de camere la nivel mondial:

„Compania a implementat măsuri pentru a face față condițiilor severe de pe piața de camere foto, care este într-o scădere rapidă, cauzată de evoluția smartphone-urilor.”

JIP va continua să dezvolte produse Olympus sub brandurile deja existente, precum OM-D și Zuiko. De altfel, brandul de computere VAIO încă există și încă lansează noi modele pe piața din Japonia. Ne putem aștepta la o strategie similară și pentru aceste camere foto.

Cel mai probabil însă, noul proprietar al brandului Olympus de camere nu va schimba foarte multe pe partea tehnică. Compania se bazează foarte mult pe formatul Micro Four Thirds, foarte popular în ultimii ani, în special în domeniul video. Acest format a fost împins în ultimii ani cel mai tare de Panasonic, care a lansat mai multe camere foto mirrorless cu capabilități video foarte bune pe acest format.â

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult