Panasonic a anunţat Lumix DMC-GH4, primul aparat foto mirrorless cu captură video 4K

07.02.2014
Panasonic a anunţat Lumix DMC-GH4, primul aparat foto mirrorless cu captură video 4K

Panasonic a anunţat astăzi lansarea vârfului de gamă Lumix DMC-GH4, un aparat foto mirrorless cu senzor Micro Four Thirds care se adresează în special amatorilor de captură video. Primul aparat foto mirrorless care oferă captură video la rezoluţii 4K, noul Lumix DMC-GH4 va putea fi cuplat şi la un breakout box cu ieşiri video profesionale care este implementat sub forma unui grip, oferind astfel posibilitatea integrării într-un proces de producţie video serios.

Asemănător din punct de vedere al designului cu generaţia anterioară GH3, noul aparat foto de la Panasonic aduce în plus un vizor electronic OLED cu rezoluţie de 2360k pixeli şi un declanşator cu viteze care pot urca până la 1/8000 secunde. Senzorul Live MOS în format Micro Four Third are o rezoluţie de 16 MP si este însoţit de procesorul de imagine Venus Engine IX, care oferă captură video 4K, captură foto în rafală la 12 cadre pe secundă şi înregistrare video 1080p la un bitrate impresionant de 200 Mpbs.

O noutate este noua facilitate de focalizare DFD (Depth-of-Defocus), care funcţionează continuu şi care îi permite camerei, cu ajutorul unor profiluri scrise de producător care diferă de la obiectiv la obiectiv, să aprecieze corectitudinea focalizării înainte de utilizarea rutinelor bazate pe detecţia de contrast. Această metodă permite astfel scurtarea timpilor de focalizare, însă este compatibilă în acest moment doar cu obiectivele Panasonic.

Lista de specificaţii mai cuprinde un ecran OLED de 3” cu rezoluţie de 1036K pixeli, sensibilitate ISO între 200 si 25600, sistem de focalizare cu 49 de puncte (Constrast Detection), interfaţă wireless 802.11 b/g/n, microfoane stereo şi ieşire video HDMI.

Cel mai impresionant salt este făcut de captura video si dotările aferente. Lumix DMC-GH4 este prima cameră foto mirrorless care permite captura video la rezoluţii 4K, aparatul foto de la Panasonic oferind suport atât pentru rezoluţia Cinema 4K (4096 x 2160/24) cât şi pentru Quad Full HD (3840 x 2160/30). Spre deosebire de captura video 1080p, care poate folosi un bitrate de 200Mbps, rezoluţiile 4K sunt limitate la cel mult 100 Mbps.

Camera foto implementează o serie de opţiuni utile în producţia video serioasă prin includerea opţiunilor de ajustare a plajei de luminanţă (16-255, 16-235 sau 0-255), calibrarea nivelului de negru şi focus peaking în timpul înregistrării.  Opţional, utilizatorii vor putea apela şi la DMW-YAGH, un breakout box implementat sub forma unui grip care oferă intrări audio XLR şi video SDI, precum şi patru ieşiri video HD-SDI.

Panasonic nu a anunţat încă o dată oficială de disponibilitate şi nici un preţ recomandat de comercializare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News