Panasonic Lumix CM10, o compactă modernă cu acces la internet 4G şi Android 5.0

20.01.2016
Panasonic Lumix CM10, o compactă modernă cu acces la internet 4G şi Android 5.0

Ca şi înlocuite de noile generaţii smartphone, camerele foto de buzunar nu au dispărut însă cu totul, existând în continuare o nişă de utilizatori dispuşi să plătească în plus pentru poze de mai bună calitate decât este posibil cu telefonul mobil, dar nu doresc să care după ei aparatul DSLR sau Mirrorless.

Disponibilă şi în versiune cu funcţie de telefonie (CM1), Panasonic Lumix CM10 este o compactă foarte elegantă, care îmbie calităţile unui smartphone modern cu avantajele unei camere foto dedicată. Bazată pe Android, CM10 îţi permite să editezi pe loc pozele obţinute şi să le încarci la viteze 4G în contul de stocare cloud sau reţeaua de socializare preferată.

Panasonic Lumix CM10

Corpul de 15mm grosime (21mm la nivelul lentilelor) adăposteşte un obiectiv cu deschidere F/2.8 şi distanţă focală 10mm (echivalent 28mm), conectat unui senzor de 1˝ cu rezoluţie 20MP. Majoritatea funcţiilor sunt controlate cu ajutorul interfeţei touch, redată pe suprafaţa unui ecran de 4.7˝, cu rezoluţie 1080p.

În timp ce primul model, Lumix CM1, a fost lansat cu versiunea KitKat a platformei Android, noua Lumix CM10 vine direct cu sistemul Android 5.0 Lollipop, ajutat cu 2GB memorie RAM şi chipsetul Snapdragon 801. Configuraţia este completată cu 16GB memorie internă, expandabilă.

Fără prea mari ambiţii, sau poate doar din prudenţă, Panasonic a anunţat că va produce noua Lumix CM10 într-o serie limitată, cu numai 500 unităţi livrate magazinelor din Japonia în fiecare lună. Din păcate preţul cerut – echivalentul a 850 dolari – oferă puţină motivaţie cumpărătorilor de rând, puşi să aleagă între un smartphone high-end şi o cameră foto exclusivistă, de folosit ca accesoriu separat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult