Panasonic Lumix GF6 – mirrorless cu WiFi şi NFC, ecran rabatabil şi senzor de 16 MP

09.04.2013
Panasonic Lumix GF6 - mirrorless cu WiFi şi NFC, ecran rabatabil şi senzor de 16 MP

Panasonic prezintă Lumix GF6, o cameră foto mirrorless cu un set interesant de dotări, adresată celor interesaţi să obţină poze şi secvenţe video de bună calitate, pe care să le poată transfera rapid unei tablete sau smartphone.

Panasonic Lumix DMC-GF6

Panasonic Lumix DMC-GF6 foloseşte obiectiv cu design single-lens şi senzor de imagine Live MOS cu rezoluţie 16MP, capabil să obţină poze folosind sensibilitate ISO 12800 (25600 în mod Boost). Claritatea este asigurată de sistemul Light Speed AF, cu suport auto-focus şi focus-tracking, disponibil atât pentru poze dar şi în modul de filmare. Potrivit Panasonic, Lumix GF6 poate obţine prima poză la numai 0.5 secunde după apăsarea butonului Power şi dispune de funcţie low-light auto focus, pentru imagini clare în condiţii de luminozitate scăzută. Alături de obişnuitele moduri P/A/S/M de fotografiere, modul de filmare permite obţinerea de secvenţe video la rezoluţie Full HD 1080p/30 fps, ce sunt păstrate în format MP4 sau AVCHD.

Ecranul cu diagonală 3 inch oferă interfaţă touch capacitivă şi este fixat cu ajutorul unui mecanism articulat, ce permite orientarea pe direcţia sus/jos şi întoarcerea la 180° pentru poze în mod portret.

La capitolul funcţii speciale avem Stop Motion Animation (poze animate), Creative Panorama (poze panoramice) şi Self-Shot (mod optimizat pentru auto-portrete), precum şi 19 efecte de imagine în stil Instagram. Suplimentar, pozele care prezintă mici defecte pot fi retuşate direct din meniul camerei foto cu funcţia Clear Retouch.

Pozele pot fi păstrate pe card de memorie SD, vizionate pe ecranul unui televizor cu interfaţă HDMI, sau trimise unui smartphone sau tabletă folosind conexiune WiFi şi NFC. Transferul şi gestionarea colecţiei de imagini este asigurat cu aplicaţia Panasonic Image App, disponibilă în versiuni pentru dispozitive Android şi iOS. Suplimentar, tableta sau telefonul mobil pot servi ca ecran extern şi interfaţă pentru camera foto, permiţând ajustarea opţiunilor de configurare şi declanşarea de la distanţă a procesului de captură imagine sau filmare.

Panasonic Lumix DMC-GF6 măsoară 111 x 65 x 38 mm, cântăreşte 323 grame şi dispune de un acumulator detaşabil cu autonomie de 340 poze (măsurată conform standardului CIPA).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult