Panasonic Lumix GX1 – modelul dedicat profesioniştilor

07.11.2011
Panasonic Lumix GX1 - modelul dedicat profesioniştilor

Pentru cunoscători, Panasonic Lumix GX1 este urmaşul lui GF1. Aparatul face parte din ecosistemul Micro Four Thirds şi vine cu un senzor de 16 MP, despre care se crede că este o versiune îmbunătăţită a celui de pe G3. În ciuda faptului că ecranul de 3″ este sensibil la atingere, lângă el se găsesc şi butoanele clasice, mult mai apreciate de fotografii profesionişti. Două butoane personalizabile şi două moduri Custom pe rotiţa principală ne sugerează faptul că Panasonic GX1 nu se adresează amatorilor.

Panasonic GX1 - un nou Micro Four Thirds compact

Senzorul Live MOS, puţin mai mic decât cel APS-C folosit de Sony şi Samsung, permite acum folosirea unor valori ISO între 160 şi 12.800. Aparatul filmează la rezoluţia 1920x1080i60 sau 1280x720p60, senzorul oferind 30 fps. Noul sistem de focalizare Light Speed AF, bazat pe diferenţă de contrast poate focaliza în 0,09 s în anumite condiţii. Ecranul sensibil la atingere poate fi folosit pentru selectarea subiectului în cadru.

Panasonic Lumix GX1 - doar 42 mm grosime

Body-ul lui Panasonic GX1 cântăreşte doar 272 g fără baterie şi are o grosime de 42 mm. El integrează un blitz, o patină compatibilă cu un nou ocular electronic şi două microfoane pentru înregistrare video. Viteza de fotografiere în rafală la rezoluţie maximă este de 4,2 fps. Lumix GX1 este compatibil cu un set nou de obiective de la Panasonic. Acestea renunţă la inelul de zoom pentru comutator electronic, similar cu cele folosite de camerele video clasice. Panasonic GX1 va disponibil în luna decembrie, preţul pentru body urmând să fie de 700 $ peste ocean.

Panasonic Lumix GX1 cu noul ocular electronic opţional

Urmărește Go4IT.ro pe Google News