Panasonic prezintă opt noi compacte

30.01.2008
Panasonic prezintă opt noi compacte

Se pare că începutul de an este mai mult decât bogat în fotocamere compacte pentru că astăzi şi Panasonic a anunţat opt modele noi din seriile TZ, SX, LZ şi LS. Conform reprezentanţei din ţara noastră, nu toate modelele vor ajunge şi în România, iar cele care vor sosi, vor fi în magazine începând din martie, odată cu un eveniment special de lansare.

FX35

Este considerat vârful de gamă, cu o rezoluţie de 10 megapixeli şi lentile cu focală de 25 mm şi zoom optic decent, de 4x. Camera vine cu modul de lucru Intelligent Auto în care toţi parametri inclusiv expunerea sunt reglaţi automat în aşa fel încât să iasă întotdeauna poze reuşite. Ecranul LCD are diagonala de 2,5 inci, iar autonomia este cam mică, de 290 de cadre. Mă întreb ce se întâmplă dacă te apuci să filmezi la rezoluţia maximă HD (720p) de care este capabilă. Pozele şi filmele sunt stocate în memoria internă de 50 MB sau pe carduri SD sau SDHC.

Panasonic LUMIX DMC-FX35

TZ4 şi TZ5

Sunt absolut identice ca design şi poartă aceleaşi lentile cu focală de 28 mm. Le diferenţiază numărătoarea megapixelilor, 8.1 MP pentru TZ4, respectiv 9.1 MP pentru TZ5. Ambele sunt capabile de un zoom optic excelent pentru nişte compacte: 10x. Absolut toate modelele anunţate de Panasonic poartă procesoare de imagine noi, Venus Engine IV, care după spusele producătorului rezolvă mai eficient problema zgomotului în imagine. TZ5 are însă şi un alt atu faţă de TZ4. Filmează la rezoluţie HD de 720p, semn că ar fi în stare să înlocuiască chiar şi camcorderul familiei. TZ4 şi TZ5 stabilizează optic imaginea prin sistemul Mega O.I.S., proprietar Panasonic şi o sensibilitate a senzorului ISO cu valoare de până la 6400. TZ4 are ecran LCD de 2,5 inci, iar TZ5 unul de 3 inci.

Panasonic LUMIX TZ5

LZ8 şi LZ10

Şi aceste două modele vin cu modul Intelligent Auto şi au rezoluţii de 8.1MP (LZ8), respectiv 10.1MP. Ambele au zoom optic bun, de 5x, stabilizatoare optice Mega O.I.S. şi ecrane LCD cu diagonală de 2,5 inci. Dacă vrei filmare HD n-ai să reuşeşti cu vreuna dintre ele, deşi sunt totuşi capabile să înregistreze la rezoluţia maximă de 848×480 de pixeli în format panoramic, la viteza de 30 de cadre pe secundă. Producătorul zice că dacă le “măriţi” cu nişte acumulatori Ni-MH, vei putea trage până la 470 de cadre cu LZ8 şi 460 de cadre cu LZ10 până la reîncărcare.

Panasonic LUMIX DMC-LZ8

FS3, FS5 şi FS20

Seria FS este nouă, similară cu cea premium FX, dar din categoria middle-high. FS3 are un senzor de 8.1 megapixeli, cu zoom optic de 3x şi sensibilitate ISO de maximum 6400. LCD-ul are diagonala de 2,5 inci. Este un model banal, care nu iese cu nimic nou în evidenţă. Toate trei sunt identice la design. FS5 şi FS20 au rezoluţia de 10,1MP şi stabilizator optic de imagine Mega O.I.S., de altfel ca şi FS3. FS5 are ecran de 2,5 inci în timp ce FS20 vine cu unul mai mare, de 3 inci. Toate trei primesc carduri de memorie SD, SDHC şi MMC.

Panasonic LUMIX DMC-FS3

Urmărește Go4IT.ro pe Google News