Pentax K20D şi K200D – pentru profesionişti

Pentax K20D şi K200D - pentru profesionişti

K20D şi K200D sunt noile camere foto propuse de Pentax pentru fotografii profesionişti. Ambele vor fi prezente în cadrul târgului PMA 2008, apoi se vor îndrepta către magazinele din Europa şi S.U.A. Pentru cine nu ştie, ele vin să înlocuiască pe segmentul mainstream (K20D) şi entry-level (K200D) vechile DSLR-uri Pentax K10D, respectiv K100D.

Pentax K20D vine cu puţine funcţii noi încoporate într-un body aproape identic cu cel al lui Pentax K10D. Senzorul CMOS are efectiv 14.6 MP cu dimensiunile de 23.4 x 15.6 mm şi dispune de un sistem de curăţare a prafului, inclusiv un indicator de “alertă” (Dust alert). În rest, cam aceleaşi caracteristici – excepţie face funcţia Live View şi ecranul LCD ceva mai măricel (2.7 inch). Preţul nu se cunoaşte deocamdată.

Pentax K20D Pentax K20D

Mezinul Pentax K200D este recomandat celor care abia au păşit în lumea profesională a fotografiei şi vor să descopere uşor şi treptat secretele acestei arte. În orice caz, K200D nu este deloc o cameră rea, dacă aruncăm o privire pe specificaţii. Ea este înzestrată cu un sistem autofocus performant (SAFOX VIII, în 11 puncte), alături de senzorul CMOS de 10.2 MP, de dimensiuni identice cu cele ale mai pretenţiosului Pentax K20D.

Pentax K200D dispune de un mecanism special de reducere a tremurului (Shake Reduction) pentru a captura imagini cât mai clare, fără efect de blur. Acesta devine foarte eficient în cazul utilizării tele-obiectivelor, în condiţii de iluminare slabă, dar ajută şi la realizarea unor scene reuşite realizate după un timp de expunere îndelungat.

Construcţia camerei este şi ea foarte bine realizată, Pentax K200D fiind programată să facă faţă cu succes condiţiilor nu tocmai ideale (ploaie, praf etc.).

Pentax K200D Pentax K200D
Urmărește Go4IT.ro pe Google News