Samsung EX2F – compactă de top, cu obiectiv luminos

04.07.2012
Samsung EX2F - compactă de top, cu obiectiv luminos

Acum doi ani, Samsung lansa modelul TL500, denumit peste ocean EX1. Acesta se dorea a fi un aparat foto digital compact cu dotări de top, potrivit pentru un fotograf profesionist care nu poate să folosească peste tot DSLR-ul. Obiectivul cu diafragmă F1.8 era unul din punctele forte ale aparatului. Acum Samsung a anunţat urmaşul său, modelul EX2F. Cum era de aşteptat, tot obiectivul este cea mai interesantă dotare a aparatului. El vine cu o diafragmă maximă de F1.4, o premieră pe piaţă.

Samsung EX2F - un obiectiv foarte luminos

Pentru cei care nu înţeleg de ce acestă diafragmă este importantă, vom da o scurtă explicaţie. Cu cât diafragma obiectivului se poate deschide mai mult, cu atât mai multă lumină poate ajunge la senzor. Asta înseamnă că în condiţii de lumină slabă, aparatul poate folosi valori ISO mai mici, care oferă o calitate mai bună a imaginii. De asemenea, cei care doresc să obţină fotografii artistice cu fundalul foarte înceţoşat vor avea parte de o surpriză foarte plăcută din partea lui Samsung EX2F.

Ecran AMOLED rabatabil

În spatele obiectivului cu plajă focală de 24-80 mm se găseşte un senzor BSI de 12,4 MP, cu dimensiunea de 1/1.7”. Asta înseamnă că este unul dintre cei mai mari senzori folosiţi în segmentul compact. El vine cu valori ISO între 100 şi 3200. Stabilizarea imaginii este realizată cu ajutorul unui sistem integrat în obiectiv. Cum era de aşteptat, Samsung EX2F filmează la rezoluţie 1920×1080 cu 30 fps, compresia fiind realizată cu ajutorul codec-ului H.264.

Samsung EX2F vine cu patină pentru blitz extern

Pe spatele aparatului găsim un superb ecran AMOLED de 3”, rabatabil. Din fericire, el nu este sensibil la atingere, controlul funcţiilor fiind realizat cu o rotiţă şi un număr generos de butoane. Apreciem prezenţa unei rotiţe şi sub declanşator, excelentă pentru ajustarea rapidă a unor parametri. După cum se poate observa, carcasa aparatului este metalică. Producătorul a folosit un aliaj de magneziu pentru rezistenţă şi greutate redusă.

Samsung EX2F vine cu modul WiFi pentru transferul imaginilor fără conectare la PC. Este suportat de asemenea transferul direct pe Facebook sau Picassa. Un smartphone cu Android poate fi folosit pe post de viewfinder, folosind funcţia Remote Viewfinder a modulului WiFi. Samsung EX2F va intra pe piaţă în luna august, preţul peste ocean urmând să fie 550 $.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News