Samsung îşi anunţă viitoarea gamă de camere foto compacte

16.07.2008
Samsung îşi anunţă viitoarea gamă de camere foto compacte

Samsung a renunţat la denumirea NV pentru camerele foto compacte în Statele Unite. Din septembrie vom face cunoştinţă TL34HD şi TL9, sau NV100HD şi NV9 în Europa. Ele nu sunt cu adevărat remarcabile, dar vin cu dotări şi facilităţi care merită menţionate. Pentru început, Samsung NV100HD va dispune de un senzor de 14,7 MP. Noi spunem pas încă de pe-acum, ştiind foarte bine că în spatele acestei cifre se ascunde o echipă de marketing căreia chiar nu-i pasă de zgomotul de imagine îngrozitor pe care îl va avea senzorul.

Samsung NV100HD cu senzor de 14.7 MP

Pe spatele aparatului se găseşte un ecran generos de 3”, sensibil la atingere şi care suportă control prin gesturi. HD-ul din denumire face aluzie directă la posibilitatea camerei de înregistra clipuri video la rezoluţie 720p. Obiectivul dispune de un zoom de 3,6x cu stabilizare optică. Ca şi predecesorul său NV24HD, noul Samsung NV100HD va putea reda semnal video HD printr-un cablu HDMI, dar necesită un suport opţional. Preţul estimat este de 330 $.

Samsung NV9Samsung NV9 se doreşte a fi o utracompactă cu obiectiv intern şi care poate fi folosită pe post de player multimedia. Senzorul de 10 MP dispune de stabilizare proprie şi vine împreună cu un obiectiv cu zoom optic 5x. Ecranul de 2.7” oferă un spaţiu relativ decent pentru vizionarea filmelor, dar există o problemă care probabil va face această facilitatea prea puţin populară. Materialul de vizionat trebuie să treacă mai întâi printr-o aplicaţie de pe calculator pentru a fi comprimat într-un format uşor digerabil de către cameră.

Ceea ce face însă modelul NV9 aparte este apariţia unor cadrane pe latura superioară. Aceastea ar trebui să indice starea bateriei şi gradul de umplere al cardului de memorie. Ideea de simplificare a modului de afişare al acestor informaţii ar putea fi apreciată de utilizatorii mai puţini tehnici. Ambele aparate prezentate dispun de tehnologii mai mult sau mai puţin necesare, precum detectarea zâmbetului şi a persoanelor care au clipit. Ultracompacta Samsung NV9 va avea în toamnă un preţ de aproximativ 280 $.

Samsung NV9 cu cele doua cadrane

Urmărește Go4IT.ro pe Google News