Samsung NX30 – mirrorless de top cu ocular rabatabil

07.01.2014
Samsung NX30 - mirrorless de top cu ocular rabatabil

Utilizarea lui NX20 a fost o plăcere, însă producătorul coreean ne prezintă cu ocazia CES 2014 noul model Samsung NX30. Îmbunătăţirile aduse carcasei sunt vizibile la primul contact. Grip-ul este mult mai generos, iar corpul aparatului mirrorless a devenit mult mai compact. Butoanele superioare au fost amplasate în poziţii mai ergonomice, însă nu acestea sunt facilităţile cu care Samsung NX30 vrea să iasă în evidenţă. Avem aici primul aparat foto mirrorless cu ocular rabatabil. El iese în exterior puţin şi se ridică pentru o poziţie de fotografiere apreciată de unii profesionişti.

Samsung NX30 are acum un ocular electronic rabatabil

În carcasa lui NX30 găsim senzorul de 20,3 MP şi sistemul hibrid de focalizare de la NX300. Ecranul Super AMOLED de 3” a fost îmbunătăţit şi sper că de data aceasta nu va mai suprasatura culorile. Conectivitatea WiFi nu lipseşte, sincronizarea fiind simplificată de modulul NFC. Funcţiile Smart Camera 3 includ acum şi un mod de monitorizare a bebeluşului. Pe latura superioară a aparatului a mai apărut o rotiţă pentru selectarea modului rafală sau temporizatorului, iar lângă articulaţia ecranului găsim o mufă dedicată pentru microfon extern.

Samsung NX30 - body mai subţire, dar cu un grip mai bun

Samsung NX30 cu noul obiectiv S, cu F2.0-2.8

Unui top de gamă i se potrivea şi un obiectiv performant. Odată cu Samsung NX30 a fost prezentat şi noul obiectiv 16-50 mm din seria S, cu F2.0-2.8 şi sistem de stabilizare integrat. Dimensiunile sale sunt generoase, însă sunt sigur că utilizatorii vor aprecia deschiderea mare a diafragmei. Pentru cei ce doresc un mirrorless cât mai compact, Samsung a lansat şi un nou obiectiv 16-50 mm ce se retrage în carcasă. El are F3.5-5.6, este stabilizat şi poate fi controlat doar electronic. Aşa cum era de aşteptat, preţurile pentru Samsung NX30 şi cele două obiective noi nu au fost anunţate.

Obiectivul electronic compact 16-50 mm

Urmărește Go4IT.ro pe Google News