Seitz Digital – la 160 MP, este “tăticul” camerelor foto profesionale

Seitz Digital – la 160 MP, este “tăticul” camerelor foto profesionale

Amatorii de instantanee se uită după camere foto “de buzunar”, cât mai compacte. Un fotograf profesionist deţine de obicei un DSLR mainstream sau High-End, Canon sau Nikon. Însă cine sunt „nebunii” care folosesc un aparat de 160 MP (Seitz 6×17 Digital), cu dimensiunile unei carcase PC, ce-i drept Media Center?

Seitz Digital

Nu degeaba l-am asociat cu un calculator, o fotografie realizată cu acest aparat are o rezoluţie de 7500 x 21250 pixeli, ocupă aproape 1 GB şi pentru ca totul să decurgă rapid (o secundă), imaginile sunt procesate direct în memoria RAM a unui computer (Tablet PC), bine mascat de carcasa gigantică. În ciuda aspectului înfiorător şi a tehnologiei deosebite, soft-ul face din Seitz un aparat foto relativ uşor de folosit, mai ales că persoanele interesate deţin cunoştinţe serioase despre tot ce ţine de segmentul foto profesional.

Despre Seitz 6×17 Digital s-a vorbit încă de anul trecut, dar acum se găseşte disponibil pe site-ul producătorului. Preţul monstrului elveţian se învârte în jurul valorii de 30.000 Euro, în funcţie de varianta dorită (Compact, Premium, Magnum sau Studio).

Seitz Digital

Urmărește Go4IT.ro pe Google News