Sony Alpha A57 – 12 fps la un preţ decent

15.03.2012
Sony Alpha A57 - 12 fps la un preţ decent

Sony a venit cu un upgrade la prima serie de aparate foto SLT. Pentru cei care nu ştiu diferenţa, acestea nu au o pentaprismă sau pentaoglindă la fel ca DSLR-urile obişnuite. Oglinda din faţa senzorului este este semitransparentă şi fixă. Ea permite folosirea senzorului rapid de focalizare din dotarea DSLR-urilor, însă nu trebuie să se mişte atunci când aparatul face o poză. Avantajul principal este că Sony Alpha A57 are o viteză de fotografiere în rafală de 12 fps, mai mare cu 2 fps faţă de modelele din seria anterioară. Un DSLR cu un preţ similar nu poate atinge o astfel de performanţă.

Sony Alpha SLT A57 cu oglindă fixă, translucidă

Dacă prima generaţie de aparate SLT a avut body-ul mai mic decât al unui DSLR, lucrurile se schimbă cu Sony A57. Utilizatorii s-au plâns de grip-ul îngust şi producătorul a venit cu un body mai ergonomic şi mai voluminos. Asta nu înseamnă că Alpha A57 este mai mare decât un Canon 1100D sau un Nikon D5100. Este doar mai greu, datorită ocularului electronic cu 1440k de puncte şi acoperire 100%. Sub acesta se găseşte un ecran de 3” rabatabil, cu 921k de puncte.

Sony Alpha SLT A57 - ecran rabatabil şi ocular electronic

Sony Alpha SLT A57 filmează full HD cu compresie AVCHD 2.0, numărul de cadre pe secundă ajungând la 60. Focalizarea continuă în timpul filmării a fost îmbunătăţită faţă de modelele anterioare. Sony se laudă că poate oferi 2x Clear Image Zoom pentru a compensa lipsa unui obiectiv tele. Această tehnologie trebuie testată pentru vedea cât este de utilă. Senzorul de 16.1 MP a fost şi el îmbunătăţit.

Sony Alpha SLT A57 fotografiază cu 12 fps

Sony Alpha SLT A57 va fi disponibil în luna aprilie, preţul body-ului peste ocean urmând să fie 700 $. Kit-ul cu obiectiv 18-55 mm va costa 800 $.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News