Sony anunță a7R V, o cameră full-frame cu senzor de 61 megapixeli și filmare 8K

28.10.2022
Sony anunță a7R V, o cameră full-frame cu senzor de 61 megapixeli și filmare 8K

Sony a anunțat noua sa cameră foto de rezoluție înaltă, Alpha 7R V (a7R V), cea cu cea mai mare rezoluție din portofoliul companiei. Aceasta este livrată cu un senzor full-frame de 61 de megapixeli și promite o focalizare cu mult îmbunătățită, datorită utilizării algoritmilor AI pentru a recunoaște subiecții și pentru a-i urmări mai bine în cadru, fie că vorbim de captură foto sau video.

Spre diferență de alte modele, Sony a7R V este în principal o cameră profesională pentru fotografi

a7R V vine cu mai multe premiere pentru camerele mirrorless de la Sony. Avem pe de-o parte focalizare AI, apoi senzorul de 61 megapixeli, dar și o stabilizare optică și in-body care poate atinge până la 8 stop-uri de stabilizare. Acest lucru înseamnă că atât fotografiile, cât și filmările vor beneficia de pe urma stabilizării. Unele dintre cele mai performante camere de pe piață se laudă cu 6 sau 6,5 stop-uri de stabilizare. De asemenea, camera se laudă cu un senzor cu 15 stop-uri de plajă dinamică, pentru captarea detaliilor în orice situație de iluminare, atât în umbră, cât și în zonele luminate.

sony a7r v front

Camera permite real-time tracking, focalizare rapidă până la rafale de 10 cadre pe secundă, fotografiere silențioasă de până la 7 cadre pe secundă și rafală în format RAW comprimat de până la 583 fotografii succesive. Procesorul de imagine BIONZ XR de la Sony poate procesa rapid imaginile în format JPEG, în ciuda rezoluției ridicate. Acesta este responsabil și pentru calcularea rapidă a setărilor pe modurile automate sau asistate.

Desigur, aceasta are și funcții video avansate

La capitolul captură video, Sony a7R V este una dintre puținele camere de pe piață care se laudă și cu filmare în rezoluție 8K la 24 sau 25 de cadre pe secundă. Desigur, camera permite și filmări 6.2K sau 4K la calitate înaltă, cu codec HVEC (H.265) și format de culoare 4:2:2 pe 10 biți.

sony a7r v back

Camera este echipată și cu un ecran LCD de 9,44 milioane de puncte, care poate fi rabatat, cu slot-uri pentru carduri CFexpress Type A și SDXC, Wi-Fi 5 2×2 MIMO, conexiune USB la 10Gbps și posibilitatea de a conecta camera la un PC în mod „webcam” pentru filmări sau transmisii live în 4K.

Desigur, noua Sony a7R V este dedicată profesioniștilor, iar prețul este unul pe măsură. Camera va intra în oferta magazinelor de specialitate în luna noiembrie, la prețul de 22.000 lei în România.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult