Sony cumpără divizia de senzori foto Toshiba

26.10.2015
Sony cumpără divizia de senzori foto Toshiba

Sony pare să fie gata de o achiziţie a diviziei de senzori foto pentru mobile de la Toshiba, consolidându-şi astfel poziţia de leader de piaţă pe acest segment. În ultimii ani, această componentă a companiei a fost printre puţinele profitabile, alături de diviziile de entertainment PlayStation, Sony Music şi Sony Pictures, lucru care încurajează o investiţie, având în vedere rapoartele financiare din ce în ce mai sumbre ale companiei.

În mod oficial, nici una dintre companii nu comentează pe baza acestor informaţii dezvăluite de Reuters. Tranzacţia este estimată la 20 de miliarde de yeni, echivalentul a 165 de milioane de dolari. În urma semnării acestui contract, Sony va prelua întreaga divizie de senzori foto Toshiba, care include departamentul de dezvoltare, cât şi cel de manufacturare. Astfel, Toshiba va ieşi de pe această piaţă, iar compania Sony va deveni şi mai puternică în anii ce urmează.

Atât Apple, cât şi Samsung, LG, HTC, Motorola, Lenovo, Huawei, ZTE şi multe alte companii folosesc senzori Sony Exmor pentru dezvoltarea telefoanelor lor inteligente. Desigur, fabricile Sony pot produce doar un număr finit de bucăţi, care trebuie distribuite în funcţie de cerinţele clienţilor. Cumpărarea unei noi fabrici va oferi posibilitatea de a produce mai mulţi senzori.

Vânzarea acestei divizii va fi pozitivă şi pentru Toshiba, care în urma unor estimări de venituri eronate din urmă cu câţiva ani, a întâmpinat probleme în ultima perioadă. Vânzarea senzorilor foto ar fi astfel un prim pas pentru restructurarea companiei. Momentan informaţiile nu sunt confirmate în mod oficial, însă toate semnele indică spre un anunţ în zilele sau săptămânile care urmează.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult