Sony Cyber-shot TX200V – ultra-compacta cu carcasă din sticlă

30.01.2012
Sony Cyber-shot TX200V - ultra-compacta cu carcasă din sticlă

Nu ştiu dacă Sony s-a inspirat de la HP Envy 14 Spectre, dar tocmai a anunţat lasarea unei ultra-compacte cu carcasă construită parţial din sticlă. Mai precis, partea din faţă a lui Cyber-shot TX200V este din sticlă. Aparatul foto nu este rezistent la şocuri, însă poate fi scufundat în apă la o adâncime maximă de 5 m şi funcţionează la -10 grade Celsius. Lista de specificaţii este şi ea impresionantă şi trebuie să justifice un preţ destul de piperat. Pe un senzor CMOS destul de mic, de tip Exmor R, au fost dispuşi 18.2 MP.

Sony Cyber-shot TX200V

Obiectivul intern al lui Sony TX200V permite un zoom optic 5x şi dispune de sistem de stabilizare a imaginii. Ecranul OLED de 3.3” este sensibil la atingere şi va fi folosit de utilizator pentru controlul modurilor de fotografiere. Producătorul se laudă că senzorul Exmor R este capabil de performanţe bune în condiţii de lumină slabă, însă noi avem mari reţineri aici. Densitatea pixelilor este mult prea mare pentru a fi obţinute rezultate bune. Procesorul de imagine poate focaliza foarte repede în cadru, iar utilizatorul poate indica zona de focalizare pe ecran.

Ecran AMOLED de 3.3", touchscreen

Alături de filmare full HD, aparatul foto ultra-compact de la Sony poate realiza imagini şi panorame 3D. De asemenea, pe lista de specificaţii se numără fotografierea în rafală cu 10 cadre pe secundă (limitată la 10 cadre), valori ISO între 64 şi 12.800 şi suport pentru carduri MS Micro şi microSD/SDHC. Sony Cyber-shot TX200V cântăreşte 129 g şi are o grosime de 16 mm. Pentru toate cele de mai sus, preţul peste ocean va fi de 500 $, aparatul fiind disponibil începând din luna martie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News