Sony lansează RX0 II, un aparat foto premium de dimensiuni mici

Sony lansează RX0 II, un aparat foto premium de dimensiuni mici

Sony RX0 II este mai mică şi mai uşoară cameră compactă premium din lume. Aceasta vine într-o carcasă rezistentă la apă şi praf, protejată la şocuri mecanice şi strivire.

RX0 II  poate filma la rezoluţie 4K/30fps, include ecran LCD orientabil în sus la 180.24° şi în jos la 90°, include funcţie de stabilizare a imaginii pentru înregistrare video şi poze.

Aparatul foloseşte senzorul de imagine stratificat Exmor RS CMOS de 1.0 inch, cu rezoluţie 15.3MP, gestionat folosind procesorul de imagine BIONZ X. Sony RX0 II poate folosi sensibilitate între 80 -12800 ISO, dispune de obiectiv cu lentile ZEISS Tessar T cu deschidere F4.0 şi poate focaliza de la o distanţă minimă de 20cm, fiind o soluţie bună şi pentru poze de aproape.

Cu dimensiuni 59mm x 40.5mm x 35mm şi o greutate 132g, RX0 II poate intra cu uşurinţă la categoria spy-camera, chiar dacă scopul său este a fi un aparat foto versatil pentru călătoriile în natură. Aparatul poate fi utilizat sub apă până la adâncimea de 10 metri şi este proiectat să reziste căderilor de până la 2 metri înălţime.

Sony RX0 II introduce stabilizare  electronică in-body pentru înregistrări nemişcate, chiar şi atunci când aparatul este ţinut în mână. Acest aspect poate fi îmbunătăţit atunci când înregistrarea este trimisă pe un smartphone sau pe o tabletă şi este deschisă în aplicaţia ‘Movie Edit add-on’  unde informaţiile adiţionale înregistrate în timpul filmării pot fi procesate pentru a produce un clip cu o fluenţă asemănătoare gimbalului.  O nouă funcţie care poate fi accesată prin Sony ‘Movie Edit add-on’ este ‘Intelligent Framing’ unde subiectul selectat este menţinut în centrul cadrului iar distorsiunile imaginii sunt corectate în editarea finală. În funcţie de mediul în care clipul va fi partajat, se poate selecta raportul de aspect.

Alte caracteristici special prezente la modelul RX0 II sunt filmarea Super Slow Motion cu până la 1000 fps, ieşire video 4K HDMI fără pierderi de calitate.

Aparatul poate fi setat pentru fotografierea la intervale de timp, rezultatul putând fi editat în aplicaţia de desktop “Imaging Edge” şi transformat în video-uri  uluitoare de tip time-lapse. 

Pot fi controlate wireless până la 5 camere RX0 II, utilizând aplicaţia ‘Imaging Edge Mobile’ , iar din vara anului 2019 va fi disponibilă controlarea a 6 până la la 50 de camere printr-un singur punct de acces. RX0 II este de asemenea compatibil cu Camera Control Box CCB-WD1  care permite conectarea şi controlarea cu fir a până la 100 de camere într-o configuraţie cu mai multe camere.

Kit-ul RX0 II cu grip-ul de shooting VCT-SGR1 şi bracket va fi disponibil în Europa începând cu luna mai 2019, la un preţ de aproximativ 3700 Lei.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video