Topul camerelor foto din 2007

14.12.2007
Topul camerelor foto din 2007
Top camere foto 2007 – Ultracompacte

Canon Digital IXUS 860IS

Canon Digital IXUS 860IS

Pentru cei care nu ştiu deja, terminaţia IS indică mecanismul de stabilizare optică a imaginii pe care cei de la Canon s-au încăpăţânat să-l includă într-o cameră cu zoom optic 3.8x. Noul procesor de imagine DIGIC III include o funcţie pentru recunoaşterea feţelor în fotografie. Împreună cu senzorul de 8 MP, aceste elemente sunt reţeta pentru o calitate a imaginii foarte bună relativ la segmentul din care face parte camera. Dacă mai adăugăm la aceasta un ecran LCD cu diagonala de 3” şi o valoare ISO maximă 1600, putem afirma cu încredere că IXUS 860IS este un model de succes de la Canon.

Panasonic Lumix DMC-FX12

Panasonic Lumix DMC-FX12

Cei de la Panasonic au demonstrat de-a lungul acestui an că pot să se menţină pe podiumul producătorilor de camere foto. Lumix FX12 este o cameră care se va remarca prin calitatea imaginii, în mod special datorită unui senzor de 1/2,5” cu doar 7 MP. Specificaţiile nu sunt remarcabile şi includ un ecran de 2.5” cu rezoluţie scăzută, un zoom optic 3x şi suport pentru card-uri SDHC. În plus, permite înregistrarea video în format wide cu rezoluţia de 848×480.

Sony Cyber-Shot DSC-W35

Sony Cyber-Shot DSC-W35

Din aceeaşi grupă a camerelor care se pierd în buzunar se numără şi acest model de la Sony. Nu vă aşteptaţi la specificaţii spectaculoase deoarece atuul lui W35 este calitatea imaginii. Preţul destul de accesibil recomandă camera celor ce doresc un model ultracompact, dar nu vor să sacrifice calitatea fotografiilor sau un procent prea mare din salariu.

Olympus mju1200

Olympus mju1200

Această cameră foto care se pierde prin buzunar dispune de un senzor de 12 MP. Aceasta se traduce printr-o rezoluţie impresionantă de 4000×3000 de pixeli. Un ecran LCD de 2.7 inch şi un obiectiv cu zoom optic 3x se numără printre specificaţiile camerei. Calitatea imaginii nu este însă direct proporţională cu rezoluţia senzorului, dar pentru fotografii de weekend mai puţin pretenţioşi acesta nu va fi o problemă. Preţul este destul de piperat şi se datorează în primul rând numărului mare de megapixeli.

Casio Exilim EX-V8

Casio Exilim EX-V8

Trebuie să recunoaştem că un zoom optic 7x de la o cameră cu obiectiv intern şi doar 25 mm grosime este într-adevăr o performanţă. Mai mult, V8 dispune de un senzor cu 8 MP şi un ecran de 2.5” cu rezoluţie înaltă. Din nefericire, calitatea imaginii nu se ridică la măsura aşteptărilor, dar cei care vor achiziţiona această cameră vor aprecia mai mult specificaţiile sale.

Top camere foto 2007 – Introducere

Piaţa camerelor foto a fost dominată anul acesta de modele cu senzori de 7 şi 8 megapixeli în categoriile compactă şi ultracompactă. Din nefericire această creştere a rezoluţiei nu a fost corelată cu creşterea dimensiunilor senzorului ceea ce a dus în unele cazuri la o calitate a imaginii mai slabă decât a modelelor anterioare cu 5 MP sau 6 MP. Camerele compacte cu 10 şi 12 MP apărute în a doua jumătate a anului nu s-au remarcat prin altceva decât rezoluţia care putea ajunge la 4000×3000 de pixeli.

Canon PowerShot A720IS

În domeniul camerelor cu zoom mare, numărul concurenţilor a crescut în 2007. Am remarcat primele camere compacte cu zoom optic 18x: Fujifilm FinePix S8000fd, Panasonic Lumix DMC-FZ18, Olympus SP-550UZ şi SP-560UZ. Am putea aici să menţionăm ultracompactele Exilim EX-V7 şi EX-V8 de la Casio care dispun de un zoom optic 7x realizat cu obiectiv intern.

Olympus SP-560 UZ

Vom prezenta o serie de modele care s-au remarcat în anul acesta prin dotări şi performanţe. Camerele au fost împărţite în trei categorii din dorinţa de a compara dispozitive similare şi de a face materialul mai uşor de parcurs. Nu avem pretenţia ca ordonarea modelelor să fie realizată pe criterii foarte stricte, o parte din ele găsindu-se aici din simplul motiv că reprezintă ceva cu totul aparte în acest domeniu.

Olympus mju790 SW

Urmărește Go4IT.ro pe Google News