Canon Legria mini – camera video cu care te înregistrezi uşor

01.08.2013
Canon Legria mini - camera video cu care te înregistrezi uşor

Poate că sunt familiar cu camerele video pentru înregistrare din maşină şi de aceea mi s-a părut iniţial că producătorul japonez s-a lansat în acest segment cu modelul Legria mini. Dintr-un anumit unghi şi cu ecranul deschis într-un anumit fel, camera video de la Canon chiar poate fi confundată cu un aparat dedicat pentru autovehicule. Producătorul are însă alte planuri cu ea. Legria mini ar trebui să fie o cameră video şi foto foarte atrăgătoare pentru cei care fac videobloging. Ea oferă posibilitatea de-a filma la rezoluţie full HD cu compresie bună, iar lentila din faţa camerei are o deschidere de 160 de grade pentru filmare şi 170 de grade pentru fotografiere. Diafragma F2.8 va asigura la rândul ei o luminozitate bună a cadrelor.

Canon Legria mini - pentru cei ce vor să se înregistreze

Camera Canon Legria mini nu are zoom optic. Obiectivul este fix, însă asta nu trebuie să fie neapărat un lucru rău. Utilizatorii vor putea deveni mai creativi cu încadrarea. Ecranul de 2.7” este rabatabil şi poate fi îndreptat atât spre faţa aparatului, cât şi spre spatele lui. Senzorul din dotare are o rezoluţie foto de 12,8 MP şi o dimensiune de 1/2,3”, fiind de tip CMOS. Pe una din laturi putem observa un capac ce ascunde slot-ul pentru carduri microSD. Obiectivul este flancat de două microfoane pentru sunet stereo de calitate.

Canon Legria mini - un design compact

Fiind o cameră video pentru videobloging, ea Legria mini vine cu modul WiFi integrat. O aplicaţie pentru iOS sau Android poate fi folosită pentru a descărca clipurile realizate şi a le urca automat pe YouTube sau pe alte site-uri de video sharing. Printre efectele special disponibile se numără şi filmarea încetinită de patru ori la rezoluţie VGA sau filmarea încetinită de două ori la rezoluţie 720p. Rezoluţia maximă de înregistrare video este de 1920×1440 pixeli, clipurile fiind salvate în format MP4. Camera video Canon Legria mini va fi disponibilă în luna septembrie, preţul peste ocean urmând să fie de 300 $.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News