Canon oferă un senzor CMOS ce filmează Full HD la lumina stelelor

05.03.2013
Canon oferă un senzor CMOS ce filmează Full HD la lumina stelelor

Cei de la Canon par să fi găsit un remediu eficient pentru zgomotul din filmările realizate în condiţii de iluminare slabă. Senzorul de imagine nou creat este atât de performant încât poate filma la lumina lunii aproape la fel de bine ca în plină zi, sau distinge faţa unei persoane sub lumina tăciunelui aprins al unui beţişor parfumat.

Canon oferă un senzor CMOS ce filmează Full HD la lumina stelelor

Senzorul de imagine de tip full-frame 35 mm, bazat pe tehnologie CMOS, reuşeşte să atingă performanţele demonstrare în clipul de prezentare folosind o matrice cu pixeli de 7.5 ori mai mari decât cei regăsiţi într-un senzor CMOS obişnuit pentru aparate foto DSLR. Suprafaţa mărită alocată fiecărui pixel permite creşterea substanţială a sensibilităţii în condiţii de iluminare slabă, dar cu dezavantajul obţinerii unor imagini la rezoluţie mai mică decât ar fi posibil cu un senzor normal.

Canon recomandă folosirea noului senzor optic exclusiv pentru aplicaţii video, astfel încât rezoluţia Full HD să nu fie un dezavantaj. Pentru imagini statice, alegerea unei camere foto cu senzor mai puţin eficient în lumină slabă, dar cu rezoluţie înaltă, rămâne soluţia ideală, mai ales că folosirea unui timp de expunere mare nu este o problemă în astfel de situaţii.

Din păcate cei care speră să pună mâna pe o cameră video echipată cu un senzor de imagine mai sensibil decât ochii umani vor rămâne dezamăgiţi, deoarece Canon rezervă acest senzor pentru aplicaţii speciale din domeniul astronomiei şi supraveghere video.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult