GoPro Hero 10 Black: primele fotografii și specificații. Păstrează design-ul și upgradează componentele interne

30.08.2021
GoPro Hero 10 Black: primele fotografii și specificații. Păstrează design-ul și upgradează componentele interne

A trecut aproape un an de la lansarea camerei de acțiune GoPro Hero 9, cea care a schimbat design-ul, adăugând un ecran color pe partea din față și a adoptat o baterie mai mare, aceasta fiind incompatibilă cu o parte dintre accesoriile pentru modelele anterioare. Astfel, se pare că urmează o lansare iminentă pentru GoPro Hero 10, care pare în schimb să păstreze design-ul exterior al camerei de acțiune din 2020, dar care aduce îmbunătățiri semnificative la interior. Avem deja primele detalii despre hardware, cât și fotografii detaliate de presă, scăpate pe internet înaintea lansării, publicate de WinFuture.

GoPro Hero 10 Black: un upgrade semnificativ la interior

Din punct de vedere al design-ului nu s-au schimbat multe. Vorbim despre o cameră de acțiune cu design-ul familiar al brandului GoPro, de dimensiuni identice și cu noi înscrisuri pe carcasă. GoPro 10 Black pe laterala din stânga și GoPro în litere albastre ieșite în relief pe partea din față. Cele două butoanele rămân astfel în aceleași locuri bine cunoscute.

La interior însă, camera a fost complet îmbunătățită. Vorbim despre un nou procesor de imagine, noul GP2, care înlocuiește GP1. Cu ajutorul acestui procesor, camera GoPro Hero 10 Black va permite filmări la rezoluții și framerate-uri mai înalte, în timp ce senzorul foto a primit de asemenea un mic upgrade de rezoluție. De asemenea, Acest procesor va fi realizat pentru a îmbunătăți stabilizarea materialelor, imaginile cu pachetul camerei sugerând că această stabilizare digitală a ajuns la versiunea 4.0.

Printre specificațiile listate pe cutie putem observa posibilitatea de a realiza fotografii la 23 megapixeli, filmări în rezoluție 5K la 60 cadre pe secundă sau 4K la 120 cadre, permițând astfel realizarea efectului de încetinire la toate rezoluțiile. De asemenea, camera poate fi scufundată până la 10 metri fără o carcasă specială.

Prețul ar putea fi similar cu Hero 9 Black de anul trecut

Probabil că noul GoPro Hero 10 Black va intra în ofertă la același preț ca Hero 9 Black de anul trecut, care poate fi cumpărat la prețul de 480 de euro în variantă standard, sau la 380 euro alături de un abonament pe un an la serviciul cloud GoPro și cu un card de 32 GB, baterie extra și încărcător dual în pachet. O altă ofertă GoPro este un pachet cu abonament și alte câteva accesorii precum o baterie, un mâner, card și suport magnetic la 420 euro.

GoPro încearcă să crească numărul de utilizatori ai serviciilor sale de cloud, oferind camera la un preț mai ieftin celor care cumpără camera cu abonament în pachet. Probabil că aceste oferte vor continua și pe Hero 10 Black.

sursa: WinFuture

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult