Insta360 Go 2 este o alternativă mai mică și mai „prietenoasă” la modelele GoPro Hero

10.03.2021
Insta360 Go 2 este o alternativă mai mică și mai „prietenoasă” la modelele GoPro Hero

Insta360, unul dintre concurenții GoPro pe piața de camere de acțiune, a anunțat Go 2, cea mai performantă cameră video de dimensiuni mici. Aceasta cântărește doar 26 de grame, oferă capabilități de filmare avansate, inclusiv cu stabilizare, dar vine și cu o serie de funcții mai puțin obișnuite, cât și promisiunea că poate fi montată absolut oriunde.

Insta360 Go 2 este cea mai performantă cameră video de dimensiuni mici

Insta360 Go 2 este a doua tentativă a companiei în această categorie de produse. Față de modelul anterior, Go 2 vine cu un corp puțin mai mare, însă cu funcționalitate extinsă. Partea din spate este echipată cu magneți și poate fi atașată în diverse accesorii, multe dintre care vin incluse în pachet. Vorbim despre un medalion care poate fi purtat la gât pe sub bluză, iar camera poate fi apoi atașată direct pe haine, un suport cu lipici pentru atașarea de diverse suprafețe, cât și un suport pentru șapcă.

Dar cel mai util accesoriu dintre toate este cutia de încărcare. Acesta este similar cu cel al unei perechi de căști true wireless și extinde de mai bine de două ori autonomia camerei (de la 60 la 150 de minute de înregistrare în 1080p 30). Încărcarea este însă destul de rapidă, fiind posibilă în 35 de minute în interiorul cutiei. Cutia se încarcă în 65 de minute.

insta360 go pack

În partea de jos există și două butoane, unul pentru înregistrare și unul pentru schimbarea modului de filmare, iar cutia are și două lamele care pot servi drept trepied. Mai mult, conexiunea între cameră și cutie este wireless, deci poate fi folosită și pe post de telecomandă pentru control de la distanță.

Pentru monitorizarea înregistrării timp real poți folosi aplicația de smartphone de la Insta360, întrucât camera nu are un ecran, iar camera poate fi setată să înregistreze material în rezoluție 2000 x 2000 și poți apoi decupa în formatul preferat: vertical, widescreen sau pătrat, pentru publicare direct pe rețelele de socializare.

Când vine vorba despre capabilitățile de captură avem de a face cu filmări 2.5K la maximum 50 cadre pe secundă, sau 1080p la 120 FPS. Un mod de filmare special este hyperlapse care poate fi accelerat sau încetinit, după preferințe. În HDR, framerate-ul scade la doar 24 sau 25 FPS. Insta360 Go 2 are 32 GB memorie internă (28 GB utilizabili), care pot stoca 47 minute de footage în 1440p la 50 fps.

insta360 go 2 tripod

Camera este deja disponibilă pentru comandă și poate fi chiar și personalizată cu diverse culori, logo-uri sau text înainte de finalizarea comenzii. Poți urca chiar și o fotografie proprie pentru imprimare pe aceasta. Mai mult, în anumite regiuni (SUA, Canada, Japonia, China, Hong Kong și Taiwan), Insta 360 Go 2 vine și în ediție „Minions”, fiind decorată în culorile celebrelor personaje din desenele animate.

Insta360 minons

Prețul camerei în Europa este de 320 de euro, iar personalizarea costă încă 10 euro în plus. Există și câteva pachete cu accesorii precum un selfie stick și filtre sau protecții pentru obiectiv, la preț mai mare.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult