Mio MiVue 751 – cameră auto care filmează la calitate 1.440p [REVIEW]

21.04.2018
Mio MiVue 751 - cameră auto care filmează la calitate 1.440p [REVIEW]
PREZENTARE, CARACTERISTICI TEHNICE PRINCIPALE

Nu foarte populare încă în România, din cauza legislaţiei care nu încurajează folosirea lor, camerele auto DVR pot fi foarte utile în diverse scenarii. De exemplu, la mine în cartier un vandal care tot arunca gunoi şi ouă pe maşini a încetat să mai facă acest lucru după ce mai mulţi vecini şi-au montat camere de bord cu funcţie Parking Mode. Mai mult, am observat şoferi care au devenit mult mai atenţi la regulile de circulaţie după ce au văzut că în spate se află un automobil cu o cameră DVR. 

 

Am avut ocazia să testez în ultimele săptămâni Mio MiVue 751, un model mai avansat, care filmează la calitate maximă 1.440p la 30 fps.

 

PREZENTARE

 

MiVue 751 are dimensiuni destul de compacte, în ciuda numărului mare de funcţii pe care le include. Carcasa este realizată din plastic, iar butoanele sunt dispuse la fel ca şi pe alte modele. Pe partea din stânga se găseşte un buton portocaliu de Power, iar în dreapta avem patru butoane pentru: Menu, Ok/Record – pentru validarea opţiunilor din setări, respectiv pornire/oprire înregistrare – şi două pentru navigarea în sus şi în jos prin meniuri. Din păcate butoanele nu sunt marcate cu text sau imagini, aşa că la prima utilizare trebuie să ghiceşti ce fac, dacă nu te uiţi în manual.

 

 

MiVue 751 include un microfon (lângă colţul din stanga jos al ecranului) şi un difuzor pe partea din faţă, pentru redarea direct pe cameră a înregistrărilor. Slotul pentru cardul micro-SD este poziţionat pe partea jos, iar portul mini-USB pe cea de sus.

 

Pentru a sta bine pe suprafeţele pe care este aşezată, partea de jos a camerei este „tăiată”.

 

Apreciez faptul că suportul pentru parbriz este unul cu ventuză, nu cu bandă dublu-adezivă. Introducerea şi scoaterea camerei în suport nu este o operaţiune chiar simplă, deoarece sistemul de prindere opune destul de multă rezistenţă, cel puţin la început. Aş prefera ca producătorii să găsească soluţii bazate pe magneţi, aşa cum a făcut NAVITEL în cazul sistemului GPS E500 MAGNETIC. În cazul respectiv ataşarea dispozitivului la suport se face uşor. Nu este nevoie să fie aliniat, deoarece magnetul puternic îl fixează în poziţia corectă, pe măsură ce este apropiat de braţ.

 

 

Pe MiVue 751, suportul pentru parbriz include şi două elemente care pot fi folosite pentru administrarea cablurilor. În cutie este livrat un cablu lung, care se conectează la priza maşinii. Deşi apreciez lungimea cablului, care îţi permite să îl tragi pe lângă stâlpul lateral al parbrizului şi pe după parasolar, nu ştiu de ce nu a inclus Mio şi un port USB în conectorul pentru priză. Cei care au o singură brichetă în maşină nu mai pot încărca un al doilea dispozitiv în timpul folosirii camerei. Eu am utilizat un încărcător auto cu două ieşiri USB, una pentru telefon şi alta pentru cameră. Totuşi, a trebuit să fac rost de un al doilea cablu mini-USB, lucru nu tocmai uşor având în vedere cât de puţine dispozitive mai folosesc acest port. Acest al doilea cablu (care nu este livrat în cutie) este necesar şi pentru conectarea camerei la PC pentru a descărca înregistrările, în cazul în care nu ai pe computer un cititor de carduri microSD. 

 

Caracteristici tehnice principale:

 

Ecran: 2,7 inci

 

Senzor video: 4 MP, OmniVision OV4689

 

Unghi de vizualizare: 140 de grade

 

Video: calitate maximă 1.440p/30 fps, format MOV

 

Baterie: 240 mAh

 

Card: microSD, capacitate maximă de 128 GB

 

USB: 2.0, format mini-USB

 

Părţi pozitive

Calitate foarte bună a înregistrărilor pe timp de zi
Dispune de multe funcţii utile
Un produs fiabil, pe care te poţi baza
Are suport cu ventuză

Părţi negative

Vine cu un singur cablu, care „acaparează” priza maşinii
Calitatea înregistrărilor pe timp de noapte este sub cea oferită de alte modele

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult