Noul Samsung Gear 360 vine cu înregistrări 4K şi compatibilitate cu iPhone

30.03.2017
Noul Samsung Gear 360 vine cu înregistrări 4K şi compatibilitate cu iPhone

Samsung a lansat aseară alături de noile smartphone-uri Galaxy S8 şi S8+ şi o nouă variantă a camerei pentru filmări la 360 de grade, Gear 360. Aceasta vine cu senzori îmbunătăţiţi, un nou design şi compatibilitate cu mai multe modele de smartphone-uri, pentru înregistrări şi transmisii live pe internet. Partea cea mai interesantă este că funcţionează şi alături de iPhone-uri, atât timp cât sunt din generaţiile mai noi.

Noul Gear 360 se laudă cu dimensiuni reduse faţă de modelul de anul trecut, cu o greutate de doar 130 de grame. Partea de jos, care era pe modelul iniţial formată din trei „picioare” din plastic care se puteau strânge într-un mâner a fost înlocuită cu un „mâner” standard, care nu poate fi detaşat sau mişcat. Suprafaţa plată de jos asigură poziţionarea camerei în poziţie verticală pe suprafeţe plane.

Întrucât Samsung doreşte să iei Gear 360 cu tine peste tot, compania a optat pentru o cameră care să reziste la utilizare şi în locuri în care praful şi umezeala ar putea fi o problemă. Astfel, camera beneficiază de rezistenţă la facotri din mediul înconjurător, primind certificare IP53. Această valoare sugerează că deşi rezistă la stropi de apă şi probabil la ploaie, nu este o cameră subacvatică.

Camera a primit un upgrade atât la capitolul optică, fiind echipată acum cu două lentile cu diafragmă f/2.2 pentru performanţă ridicată în condiţii de iluminare mai slabă, cât şi cu senzori noi. Este vorba despre doi senzori de 8,4 megapixeli, care împreună pot înregistra material video în rezoluţie 4K la 24 de cadre pe secundă. Acumulatorul intern are o capacitate de 1.160 mAh, în timp ce la capitolul conectivitate a primit WiFi pe 2.4 şi 5 GHz şi Bluetooth 4.1. Pentru stocare, Gear 360 se bazează pe carduri microSD.

Gear 360 poate să funcţioneze alături de majoritatea smartphone-urilor din gama Galaxy de la Samsung, cât şi pe orice alte dispozitive cu Android, atât timp cât versiunea sistemului de operare este 5.0 sau mai nouă. Pe iOS, Gear 360 necesită un iPhone sau iPad echipat cu iOS 10. Momentan ştim că fereastra de lansare în România pentru noua cameră video este stabilită pentru luna iulie, însă nu avem încă un preţ oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video